6. april 2023.6. apr 2023.
Borba za plej of do samog kraja:  ŽRK Medicinar

Borba za plej of do samog kraja: ŽRK Medicinar

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Miran kraj dok san živi

Pobeda protiv Pančeva sačuvala plej of snove. Naredno kolo slobodno. Bez priotiska, sezona je već uspešna. Gosotvanje u Inđiji prilika za dokazivanje
Medicinar je na oproštaju od domaće publike u regularnom delu sezone zabeležio pobedu protiv Pančeva i zadržao šanse u borbi za plej of. Poslednja dva kola će dati odgovor da li su Pančevke bile i poslednji rival u sezoni u Šapcu ili samo pred plej of. Do kraja su još dve runde, ali će Medicinar odigrati samo jedan meč, jer je prema rasporedu u pretposlednjoj rundi slobodan i pomno prati ishode nadajući se da će u poslednjem kolu imati priliku da sam odlučuje o svojoj sudbini. Bilo kako bilo, plej of ove sezone nije bio ambicija, već smeli san koji su čuvale mlade šabačke rukometašice do samog kraja. Prate, nadaju se, ali sezona je svakako uspešna bez obzira da li ih do kraja očekuje jedna ili više utakmica.

Medicinar – Pančevo 35:26 (22:13)
Hala Zorka. Gledalaca: 300. Sudije: Bubanja i Crnjanski (B. Palanka). Sedmerci: Medicinar 9(8); Pančevo 4(3). Isključenja: Medicinar 12; Pančevo 14 minuta.
MEDICINAR: H. Petrić 1, Radić 1, Kojić 3, Radić 1, Radović, A. Vasić 5, Lacković 2, T. Vasić, Cvejić (9 odbrana), Blagojević 3(1), E. Petrić 1, Cvetinović 1, Stević, Dragosavljević 4, Mandić 10(7), Rakić 4, Jakovljević (3 odbrane).
PANČEVO: Maksić (7 odbrana), Stanišković 2, Pavlov, Rogulja 5, Markagić 3, Stekić 2(2), Veličković 10(1), Brkić, Kambrušić 2, Belić 2, Vranić (4 odbrane), Kepčija, Rauš, Georgijev.


-Naš cilj je uvek pobeda. Uveren sam da je bilo mnogo više dobrih nego loših trenutaka ove sezone. Železničar je šampion i svakako ne možemo putovati kao favoriti u Inđiju, ali nećemo ni strahovati. Slobodan vikend je prilika za dalji rad i pripremu onoga što sledi – istakao je trener Nenad Tešić nakon trijumfa nad Pančevom.

Sledi gostovanje u Inđiji za Šapčanke


Trenutni raspored na tabeli je pred vama. U sledećem kolu, dok šabački klub bude odmarao, Mladost će gostovati u Aranđelovcu, svakako ne kao favorit, ali sa većim motivom u odnosu na domaćina, dok će Vojvodina dočekati Naisu, tim u borbi za opstanak. U poslednjem kolu će Novosađanke u goste prvom favoritu i najboljem timu Lige, Jagodini, dok će Mladost igrati protiv Pančeva na svom terenu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa