6. april 2023.6. apr 2023.
Borba za plej of traje: A. Popović

Borba za plej of traje: A. Popović

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Kombinatorika dominira

Ista meta i isto odstojanje pred novo kolo. Novi Sad dolazi u subotu nakon pomeranja termina mečeva zbog snega. Sva tri naredna rivala direktni konkurenti
Sneg je nekoliko dana odložio kolo i za toliko produžio neizvesnost po pitanju raspleta u Prvoj ligi Srbije. Pasionirani ljubitelji fudbala neizostavno će pamtiti da u sezoni 2022/23 tri runde pre kraja (a možda i još kasnije), apsolutno ništa nije bilo jasno i izvesno. Tim iz opasne zone realno može u plej of i borbu za baraž, četvrtoplasirani još nije siguran da će biti među osam.

Mačva ima za čime da žali u meču sa Zlatiborom, ali taj bod niti je povećao prednost u odnosu na opasni zonu, niti je približio Mačvu plej ofu. Pozicija niže na tabeli nije toliko važna, jer će bodovni saldo odlučivati. Jedan bod prednosti je u begu, tri boda zaostatka u dostizanju. Kada bi se pravila tabela samo u poslednjih pet kola, timovi iz vrha bi bili na dnu, a sa dna u samom vrhu i nema izvesnosti u bilo kojoj utakmici. Slede dueli u subotu, potom u sredu, 12. aprila i na koncu na Veliku subotu poslednje kolo i male su šanse da će se bilo šta pre 15. aprila moći zaključiti.

Zlatibor - Mačva 0:0 (0:0)
Zlatibor. Gledalaca: 100. Gl. sudija: Stefan Filipović (Jagodina); pomoćnici: Tubić (Kragujevac) i Čotrić (Loznica). Žuti kartoni: Viještica, Čumić (Zlatibor); Vraštanović, Ristić, Radunović i Bašić (Mačva). Crveni karotoni: Rmuš u 80. (Zlatibor); Ristić (Mačva) u 75. minutu.
Zlatibor: Maslarević, Račić, Ilić, Čumić, Janjić, Petrovik (Vukmirović), Dušaić, Rmuš, Vještica (Komorski), Milanović, Savić (Tripković)
Mačva: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Savković, Belić, Vraštanović (Bašić), Novaković, Ristić, Radunović, Pejović.


-Žalimo za tri boda protiv Zlatibora, ali idemo dalje. Novi Sad ima nekoliko vrhunskih igrača, superligaške ambicije, no i mi imamo svoje adute i želju da pobedimo – rekaoje trener Kurtušić nakon meča na Zlatiboru.

Mačva dočekuje Novi Sad, tim iznad na tabeli, ali u vrlo slaboj formi koji je u Šabac došao nakon katastrofe na svom terenu protiv Radničkog. Sloboda gostuje na Novom Beogradu, kandidatu za plej of i ugroženom timu. Vršac je domaćin IMT, lideru koji četiri kola ne zna za pobedu, Trajal gostuje u Mitrovici, Metalac igra protiv Jedinstva. Svaki od tih mečeva direktno utiče na plasman Mačve. Biće potrebni digitroni.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa