6. april 2023.6. apr 2023.
Iskustvo važan faktor: V. Brajović u prodoru

Iskustvo važan faktor: V. Brajović u prodoru

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Od Metaloplastike zavisi

Neočekivan poraz od Dubočice. Pobeda u Pančevu obezbedila drugo mesto uprkos porazu. Vojvodina definitivno potvrdila prvo mesto u Beogradu. Gostovanje u Kragujevcu sledi
Poraz od Dubočice svakako nije očekivan, planiran, niti prijatan, ali bodovi iz Pančeva, uz novu pobedu Vojvodine u Beogradu, obezbedili su Šapčanima da ostanu na poziciji dva uprkos neuspehu i ukoliko je borba za poziciju dva i prednost domaćeg terena u polufinalu prioritet, sve još zavisi od „plavih“.

Dubočica je zasluženo odnela bodove. U izjednačenoj utakmici imali su za nijansu manje padova, više koncentracije u finišu i strpljenja kada je bilo važno. Šabački klub u sledećem kolu gostuje u Kragujevcu i pobeda je sada imperativ. Partizan je favorit u Zrenjaninu, Dinamo protiv Jugovića i oni čekaju kiks Metaloplastike Eliskir. Radnički je sezonu počeo kao jedan od kandidata za plej of, međutim ekipa je u padu forme. Pretrpeli su četiri poraza u pet poslednjih mečeva, među njima i od prosečnih ekipa kao što su Obilić i Proleter. Nisu ugroženi, nemaju ni matematičke šanse za plej of te oni nemaju opterećenje pred utakmicu protiv „plastičara“. Iako to može biti njihova prednost, drugoplasirani tim je sigurno kvalitetniji. Vodeća imena su Barudžić i trio bekova: Prodanović, Stanojev, Stanisavljević. Ipak, ove sezone nisu osvojili ni bod protiv vodećeg kvarteta i jednostavno nisu konkurentni najboljima.

MP Eliksir – Dubočica (L) 26:27 (13:14)
Hala Zorka. Gledalaca: 1.000. Sudije: Milosavljević i Trivković (Beška). Sedmerci: Metaloplastika 3 (1), Dubočica 4 (3). Isključenja: Metaloplastika 6, Dubočica 12 minuta.
MP ELIKSIR: Pavković, Dodić 4, Jevtić, Kankaraš 1, Srdanović 5, Mirković, Milovanović, Ivanić, Arsić (11 odbrana), Damjanović, Simić 2, Brajović 7 (1), Jovanović 6, Papović, Petrović, Dakić 1.
DUBOČICA 54: Stefanović, Radulović 1, Trajković, Mađar, Spasić, Mitrović, Atanasković 5, Ristović 6, Stolić 6, Pavlović 3, Anđelković 6, Kocić (13 odbrana, sedmerac), Arđelan.


-Nastavljamo dalje. Ostavio je trag meču Pančevu, malo sreća, malo hrabrost i koncentracija odneli su bodove, no ovo mora biti lekcija za nas i motiv da se potpuno fokusiramo na naredne mečeve, utakmkcu po utakmicu, jer je važno i sa koje pozicije ulazimo u plej of – rekao je bek Božidar Simić.

Milan Jovanović je u usponu formu i to je najbolja vest za Metaloplastiku, pokazuje koliko može biti veliko pojačanje u ključnim duelima. Plve čeka još gosotovanje Vojvodine u poslednjem kolu, no Dinamo i Partizan u istom kolu igraju međusobno. Realno je da borba za poziciju dva, tri i četiri traje do poslednjeg minuta psolednjeg kola.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa