13. april 2023.13. apr 2023.
N. Toholj u borbi sa igračima Zvezde

N. Toholj u borbi sa igračima Zvezde

VATERPOLO: SUPER LIGA

Kompletan fokus na Partizanu

U plej of Šapčani sa četvrte pozicije. Rival već dugo poznat. Odlučuju nijanse. Bez izrazitog favorita
Igra Šapčana protiv Radničkog bila je najbolji uvod u plej of. Pružili su najbolju igru od početka Super lige, velikog favorita nadigrali na svaki način i prekinuli loš niz protiv učesnika Lige šampiona. U pet mečeva plej of grupe Šabac je ostvario tri pobede i dva poraza, bila je blizu i četvrta pobeda , ona protiv Crvene Zvezde, a učinak je svakako bolji od prošlosezonskog.

Šabac – Radnički 10:5 (1:1, 3:2, 4:2, 2:0)
Gradski bazen. Gledalaca: 700. Sudije: Milović i Beljin. Isključenja: Šabac 13, Radnički 8. Peterci: Šabac 1 (1), Radnički 1 (0)
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković 1, Repanović, Kopcev, Krug, Barać, Stanić 1, Tubić, Šulc 5 (1), Stojanović, Korać 2, Gavrilović, Toholj 1.
RADNIČKI: Dobožanov, Poznanović, Stanojević 1, Janković, Ćuk 3, Gavrilović, Ukropina 1, Kojić, Pljevančić, Drašković, Lukić, Vrlić, Todorovski, Antić.


U trenutku dok ovo čitate, Šabac je već odigrao prvi meč četvrtfinala plej ofa protiv Partizana, u Beogradu, a naredne srede, 19. aprila sledi revanš u Šapcu. Samo jedan tim će imati priliku da se nađe u polufinalu plej ofa, tamo gde su oba tima bila prethodne sezone. Jasno je da će jedan od rivala zabeležiti slabiji plasman nego lani. Najrealnije je da nijanse odluče koji će to tim biti.

Junak pobede: K. Šulc


Kako ove sezone nema doigravanja za pozicije između pete i osme, obe ekipe su obezbedile plasman u Evropu naredne sezone, dok će pobednik dvomeča imati priliku da osvajanjem jedne od prve tri pozicije izbori i kvalifikacije za Ligu šampiona.

-Protiv Radničkog je sve bilo dobro, posebno odbrana. Imali smo kontrolu utakmice, Gavrilović je bio sjajan na golu, a znamo da nas protiv Partizana čekaju dve teške utakmice. Želimo u polufinale kao i oni – istakao je prvotimac Kristijan Šulc.

Sava želi opstanak
Sava naredne srede, 19. aprila, igra prvi meč baraža za opstanak u Prvoj A ligi. Rival je obrenovački TENT. Ulogu blagog favorita prepuštaju iskusnijem protivniku, ali veruju mladi igrači i trener Mandić da uz pomoć publike mogu do velikog uspeha.


Partizan je u jesenjoj polusezoni ostvario minimalnu pobedu protiv Šapca na Banjici, potom je na Gradskom bazenu, u okviru Regionalne lige bilo nerešeno, da bi na istom mestu, već u februaru, sada u Super ligi Šabac pobedio ubedljivo 12:4. Oba tima su uspešno nastupala u Evropi. Šabac je stigao do četvrtfinala Evro kupa, Partizan je eliminisan u osmini.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa