Инфо

13. април 2023.13. апр 2023.
Н. Тохољ у борби са играчима Звезде

Н. Тохољ у борби са играчима Звезде

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Комплетан фокус на Партизану

У плеј оф Шапчани са четврте позиције. Ривал већ дуго познат. Одлучују нијансе. Без изразитог фаворита
Игра Шапчана против Радничког била је најбољи увод у плеј оф. Пружили су најбољу игру од почетка Супер лиге, великог фаворита надиграли на сваки начин и прекинули лош низ против учесника Лиге шампиона. У пет мечева плеј оф групе Шабац је остварио три победе и два пораза, била је близу и четврта победа , она против Црвене Звезде, а учинак је свакако бољи од прошлосезонског.

Шабац – Раднички 10:5 (1:1, 3:2, 4:2, 2:0)
Градски базен. Гледалаца: 700. Судије: Миловић и Бељин. Искључења: Шабац 13, Раднички 8. Петерци: Шабац 1 (1), Раднички 1 (0)
ШАБАЦ: Живојиновић, Мараш, Марковић 1, Репановић, Копцев, Круг, Бараћ, Станић 1, Тубић, Шулц 5 (1), Стојановић, Кораћ 2, Гавриловић, Тохољ 1.
РАДНИЧКИ: Добожанов, Познановић, Станојевић 1, Јанковић, Ћук 3, Гавриловић, Укропина 1, Којић, Пљеванчић, Драшковић, Лукић, Врлић, Тодоровски, Антић.


У тренутку док ово читате, Шабац је већ одиграо први меч четвртфинала плеј офа против Партизана, у Београду, а наредне среде, 19. априла следи реванш у Шапцу. Само један тим ће имати прилику да се нађе у полуфиналу плеј офа, тамо где су оба тима била претходне сезоне. Јасно је да ће један од ривала забележити слабији пласман него лани. Најреалније је да нијансе одлуче који ће то тим бити.

Јунак победе: К. Шулц


Како ове сезоне нема доигравања за позиције између пете и осме, обе екипе су обезбедиле пласман у Европу наредне сезоне, док ће победник двомеча имати прилику да освајањем једне од прве три позиције избори и квалификације за Лигу шампиона.

-Против Радничког је све било добро, посебно одбрана. Имали смо контролу утакмице, Гавриловић је био сјајан на голу, а знамо да нас против Партизана чекају две тешке утакмице. Желимо у полуфинале као и они – истакао је првотимац Кристијан Шулц.

Сава жели опстанак
Сава наредне среде, 19. априла, игра први меч баража за опстанак у Првој А лиги. Ривал је обреновачки ТЕНТ. Улогу благог фаворита препуштају искуснијем противнику, али верују млади играчи и тренер Мандић да уз помоћ публике могу до великог успеха.


Партизан је у јесењој полусезони остварио минималну победу против Шапца на Бањици, потом је на Градском базену, у оквиру Регионалне лиге било нерешено, да би на истом месту, већ у фебруару, сада у Супер лиги Шабац победио убедљиво 12:4. Оба тима су успешно наступала у Европи. Шабац је стигао до четвртфинала Евро купа, Партизан је елиминисан у осмини.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa