Инфо

13. април 2023.13. апр 2023.
Фото: www.macvainfo.rs

Фото: www.macvainfo.rs

Мачванска средња школа домаћин сусрета

Такмичење младих предузетника и иноватора одржано у Богатићу

Циљ такмичења је да ученици кроз практичан рад стекну увид у основе предузетништва, првенствено кроз формирање и презентацију својих бизнис идеја у бизнис планове
Мачванска средња школа у Богатићу од 4. до 7. априла била је домаћин 40. Такмичења младих предузетника и иноватора, чији је организатор Савез проналазача Србије. Надметање је одржано у оквиру пројекта „Такмичарски дани младих иноватора и предузетника“ који води Савез. У спортској хали у петак је одржано завршно такмичење за најбољи бизнис план и презентацију пословних идеја за ученике седмог и осмог разреда, као и првог разреда средње школе. У конкуренцији је било 28 група ученика са менторима из Мачванског округа.

Прво место заузела је Средња школа Крупањ, друго Средња школа Коцељева, а треће прва екипа Мачванске средње школе, са менторима Иваном Селенић и мр Славицом Петровић.
У име општине Богатић присутне је у петак, на завршници догађаја, поздравио председник Општине Богатић Милан Дамњановић.

Фото: www.macvainfo.rs


Он је изразио уверење да ће квалитет идеје, њена иновативност и реалистичност коју ће понудити млади надарени људи и овог пута доћи до пуног изражаја. Са таквим људским потенцијалом, као главним ресурсом и покретачем друштвеног развоја, светла перспектива наше земље је загарантована, истакао је Дамњановић.

Циљ такмичења је да ученици кроз практичан рад стекну увид у основе предузетништва, првенствено кроз формирање и презентацију својих бизнис идеја у бизнис планове. Такође, пружа им се прилика да развију самопоуздање, способност креативног размишљања и тимског рада, као и да овладају комуникацијским и презентацијским вештинама. Учествовале су школе из Лознице, Владимираца, Шапца, док су домаћини имали пет група: саобраћајни техничар, кувари, економски, машински и техничари моторних возила. Учесницима је најпре на радионицама представљен бизнис план и начин на који се пише, затим су га писали, а потом га је комисија оцењивала.

Фото: www.macvainfo.rs


На скупу су говорили и председник Савеза проналазача Србије Хаџи Слободан Симић, начелница Школске управе Ваљево др Зорица Јоцић, директорка Мачванске средње школе Нада Јелесић. Њима је председник Савеза уручио повељу „Михајло Пупин“, као и Бранку Даниловићу, Милану Дамњановићу, Школској управи Мачванско- колубарског округа и Општини Богатић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa