Инфо

13. април 2023.13. апр 2023.
Крајем априла одмеравање снага средњошколаца
КОЦЕЉЕВА ЈЕ ДОМАЋИН РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ РАЧУНОВОДСТВА

Крајем априла одмеравање снага средњошколаца

Најбољи економски техничари одмериће снаге 28. и 29. априла у Коцељеви, а у овој образовној установи кажу да су припреме у току и да чине све да буду добри домаћини, угосте све који том приликом дођу у тамнавски крај и потруде се да им боравак у овој вароши и њеној околини остане у што лепшем сећању
Захваљујући прошлогодишњем победнику државног такмичења из рачуноводства, тада матуранту а данас студенту Економског факултета у Београду, Андрији Пантелићу, коцељевачка Средња школа добила је прилику да буде домаћин овогодишњег републичког такмичења из овог предмета.

Најбољи економски техничари одмериће снаге 28. и 29. априла у Коцељеви, а у овој образовној установи кажу да су припреме у току и да чине све да буду добри домаћини, угосте све који том приликом дођу у тамнавски крај и потруде се да им боравак у овој вароши и њеној околини остане у што лепшем сећању.
–Нама је веома важно да такмичење протекне у најбољем могућем реду. Припреме су у току. Верујемо да ћемо бити спремни и да ће сви учесници бити задовољни нашом улогом домаћина- изјавио је директор Средње школе Верољуб Матић и додао да су пријаве школа још увек у току, те да су до пре неколико дана учешће пријавиле Прва, Друга и Пета економска школа из Београда, Параћин, Јагодина, Смедерево, Тител, Велика Плана, Ниш...

Такмичари ће на располагању имати три сата да ураде тест који у себи садржи како теоријски, тако и практични део.

–Задатак је конципиран тако да је једна четвртина теоријски део, а остатак је практичан рад. Израда задатака је предвиђена за петак, први дан, а у суботу ће бити објављена прелиминарна листа након које ће уследити жалбени рок и на крају коначан пласман учесника и проглашење победника- објаснила је професорка Маријана Бајић.

Из године у годину, према њеним речима, приметан је пад интересовања ученика и професора за такмичења било које врсте, па и ова. Заправо, недовољна је заинтересованост деце, али и њихових ментора, да се додатно ангажују.

Коцељевачка Средња школа, која сваке године уписује само по једно одељење смера економски техничар, ипак успева да припреми и мотивише ученике за учешће на такмичењима, што не ползаи за руком далеко већим економским школама широм Србије.

–Ми морамо да се на све начине боримо да привучемо што је могуће више деце после завршене основне школе, а то можемо да урадимо искључиво играјући на карту квалитета и резултата. Све више малих школа су управо због тога у врху. Морају да учествују на такмичењима и постижу запажене резултате. Немају одређени комодитет који имају далеко веће градске школе- сматра Матић.

Представница школе домаћина ове године је Катарина Милошевић, матурант економског смера. Према речима њене професорке и ментрорке припреме су у току.

–Припремамо се заиста озбиљно и темељно. Какав ће на крају бити резултат, остаје да видимо. Ово је ипак једна веома специфична област, где никада нисте до краја сигурни какав ће пласман бити. Важно је да се учесници труде и дају све од себе да постигну што је могуће бољи резултат- закључила је Бајић.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa