20. april 2023.20. apr 2023.
I. Ristivojević, kapiten FK Mačva

I. Ristivojević, kapiten FK Mačva

FUDBAL: PLEJ AUT PRVE LIGE

Mesec borbe za spas

Sedam neizvesnih utakmica. Borba za spas sada primarna. Mnogi pokazatelji od proleća daju nadu u borbi, smatra trener. U plej aut bez povređenih Mijailovića i Mićanovića. Zlatibor prvi rival
Mačva je verovatno morala bolje u regularnom delu sezone, cilj je bio plej of i on nije ostvaren. Kada se sabiraju faktori, zbir fakat nije mali, međutim opsežniji osvrt će uslediti krajem maja, kada bude okončano sedam plej aut rundi. Trenutno glavna preokupacija je da u toj analizi Mačva i dalje bude drugoligaš. Remi protiv Jedinstva u poslednjem kolu, 1:1, mogao je po prilikama biti pobeda, ali i poraz, jer Mačva jeste dala gol, ali ne i fudbaler domaće ekipe.

Tokom mesec dana biće odigrano sedam mečeva. Od osam timova, četiri će među srpskoligaše, a razlika na tabeli je takva da niko nema luksuz za lošu seriju rezultata. Niko nije siguran, niko nije u bezizlaznij poziciji i jasno je da će svih 28 utakmica biti važno.

-Svaka je imperativ i ovaj klub mora da opstane u Prvoj ligi. Mislim da smo sve popravili na proleće, ostao je problem mnogo neiskorišćenih prilika, no plej of šanse smo verovatno propustili tokom jeseni i sada se okrećemo onome što nas očekuje i jasnom cilju. Mijailović Mićanović se neće vraćati do kraja sezone, no ništa situacija sa povredama ne menja u našim planovima - rekao je trener Mačve Ivan Kurtušić.

Plej aut Mačva počinje na svom terenu duelom protiv Zlatibora u subotu 22. aprila. Poznato je i da meč startuje u 16 časova. Već u sredu, 26. aprila, Mačva gostuje Radu, a u nedelju, 30. aprila, crveno -crni dočekuju u derbiju Podrinja Loznicu. Maj počinje gostovanjem u Vršcu, pred vezane mečeve u Šapcu protiv Metalca i Trajala. Poslednje kolo 27. maja donosi gostovanje Mačve u Užicu.

U niži rang će četiri ekipe, dok će u plej of grupi, dve najbolje direktno u Super ligu, trećeg i četvrtog očekuje baraž za elitu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa