20. april 2023.20. apr 2023.
Projekat AGE+

Projekat AGE+

Projekat AGE+ ima za cilj podsticanje međugeneracijske solidarnosti, razumevanja i suživota, kao i stvaranja šire socijalne kohezije između generacija. Veoma je važno da društvo aktivno učestvuje u poboljšanju položaja starih lica, jer međugeneracijske solidarnosti oslikava uređenost jedne zajednice
U Trening centru Šabac održana je uvodna radionica u okviru predstojećeg projekta AGE + u kojoj su učestvovali korisnici Gerontološkog centra Šabac. Korisnici su imali priliku da izrađuju suvenire za predstojeće uskršnje praznike.

Projekat AGE+, na teritoriji grada Šapca i Sombora, sprovodi Tara International Consulting doo uz finansijsku podršku Volkshilfe Solidaritet i Austrijske razvojne agencije


Projekat AGE+ ima za cilj podsticanje međugeneracijske solidarnosti, razumevanja i suživota, kao i stvaranja šire socijalne kohezije između generacija. Veoma je važno da društvo aktivno učestvuje u poboljšanju položaja starih lica, jer međugeneracijske solidarnosti oslikava uređenost jedne zajednice. U kreiranju i sprovođenju javnih politka odgovronost deli i lokalna samouprava, koja treba da posredstvom javnih politika osnaži uključivanje starih lica u ekonomski, politički i društveni život zajednice. Projekat će razjasniti položaj starih lica u društvu i aspekte međugeneracijskih odnosa, ali i omogućiti kreiranje seta preporuka koje se odnose na javne politke iz oblasti socijalne zaštite, sa ciljem poboljšanja kvaliteta života starijih osoba.

Projekat AGE+, na teritoriji grada Šapca i Sombora, sprovodi Tara International Consulting doo uz finansijsku podršku Volkshilfe Solidaritet i Austrijske razvojne agencije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa