20. april 2023.20. apr 2023.
N. Marković, kapiten VK Šabac

N. Marković, kapiten VK Šabac

VATERPOLO: SUPER LIGA

Kako izgleda dan posle?

Dvomeč na Gradskom bazenu u sredu. Šabac morao da nadoknadi minus tri. Sava počela borbu za opstanak u Prvoj A ligi
Osvanuo je dan posle, dan posle vaterpolo srede na Gradskom bazenu i za razliku od vas dragi čitaoci koji ste ili prisustvovali dvomeču ili bar znate ishod, mi u trenutku pisanja možemo samo da nagađamo šta se zbivalo sinoć, nadajući se da su ishodi povoljni. Jasno je da VK Šabac može mnogo bolje i više nego što je pokazao na Banjici pre osam dana. Bio je pred izuzetno teškim zadatkom, morao je da nadoknadi minus od tri gola protiv odličnog Partizana. Svakako zadatak nije lak, ali ni neizvodljiv.

Partizan – Šabac 9:6 (1:2, 1:1, 3:2, 4:1)
Beograd. Sudije Raković i Balažević. Isključenja: Partizan 14, Šabac 9. Peterci: Partizan 3 (3)
PARTIZAN: Kostrov, Jakšić, Miloš 1, Mušikić, Gak, Gladović 2, Trtović 2, Jauković, Božović, Smiljević 2, Giga 1, Paparić 1, Milošević, Bodiroga.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković 1, Repanović, kopcev, Krug, Barać, Stanić 1, Tubić 1, Šulc 1, Stojanović 2, Korać, Gavrilović, Toholj.


Sava dočekala TENT
Mladi tim Save, najmlađi u Prvoj A ligi, izborio je priliku da opstanak potraži u baražu gde ima prednost domaćeg terena u odnosu na vicešampiona Prve B lige, TENT Obrenovac. Prvi tim koji ostvari dve pobede igraće naredne sezone u drugom rangu. Iskustvo je na strani Obrenovca i trener Save Miroslav Mandić dao im je ulogu blagog favorita, pre svega zbog iskustva, no očekuje neizvesne utakmice. Verujemo da su i izdanci škole VK Šabac imali podršku sinoć na putu velikog uspeha. Drugi meč je u subotu u Obrenovcu.


Verujemo da je bio spektakl, a nadamo se da su na kraju tribine pozdravile domaći tim kao učesnika polufinala plej ofa. Šaikutidinov je nedostajao u Beogradu.

Borba za opstanak: VK Sava


Kakav god da je ishod, sezona 2022/23. ostaje upamćena po velikom uspehu u Evropi, četvrtfinalu Evro kupa, sjajnoj atmosferi, potom boljem plasmanu u Regioanlnoj ligi, a nadamo se da su u toku pripreme za polufinale. Nisu nam poznati ishodi ni u preostalim četvrtfinalnim mečevima, no tu nije bilo dileme oko ukupnih pobednika. Zvezda, Radnički koji će igrati međusobno za finale i Novi Beograd koji čeka boljeg iz duela Šapca i Partizana. Polufinale sartuje bez pauze.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa