11. maj 2023.11. maj 2023.
Priprema državnog
RUKOMET: MLAĐE KATEGORIJE

Priprema državnog

Mlađe kategorije zatvaraju sezonu. Uspešni nastupi u regionalnim ligama. Dve selekcije Metaloplastike dominantne. Prethodnog leta jedno odličje
Super lige regionalnih rukometnih saveza za mlađe kategorije ili su okončane ili su u završnoj fazi, te se ekipe već pripremaju za završna takmičenja na državnom nivou. Šabački predstavnici su na putu ka poslednjoj fazi.

Medicinar, selekcija do 14 godina, obezbedila je nedavno plasman na završnicu osvajanjem trećeg mesta u Super ligi RSCS. Ekipa koju predvodi Tanja Podnar nastupaće od 19. do 21. maja na završnici državnog prvenstva, što će biti i poslednje takmičenje za Medicinar u ovoj sezoni.



Selekcije Metaloplastike do 12 i 14 godina su ranije obezbedile prva mesta u Super ligi RS Vojvodine, oba tima su bila dominantna i na završnicu odlaze kao jedni od favorita za visok plasman. Selekcija do 16 godina je imala promenljivu sezonu, ali je u završnici popravila formu i pobeda uz remi u poslednjem kolu doneli su plasman na četvrtu poziciju iza Vojvodine, Hajduka i Dinama.

Na državnom prvenstvu učestvuje u svim kategorijama po 12 ekipa podeljenih u četiri grupe sa po tri tima. Pobednici ulaze u polufinale. Prethodne sezone medalju za šabački rukomet obezbedila je Metaloplastika do 12 godina, predvođena Milošem Mitrovićem, koja je postala vicešampion.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa