11. maj 2023.11. maj 2023.
Zarić u Briselu
OPŠTINA VLADIMIRCI

Zarić u Briselu

Tema ovogodišnjeg zajedničkog konsultativnog odbora kojim su presedavali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i profesor Franc Šausberger, predstavnik komiteta regiona EU, bilo je unapređenje veština u oblasti javnog-privatnog partnerstva na lokalnom nivou
U Briselu na 12.sastanku zajedničkog konsultativnog odbora komiteta regiona EU i Republike Srbije učešće je uzeo i predsednik Opštine Vladimirci Goran Zarić. Sastanak je počeo izrazima najdubljeg saučešća porodicama stradalih u Srbiji povodom tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu a počast tragično stradalima odata je minutom ćutanja.

Tema ovogodišnjeg zajedničkog konsultativnog odbora kojim su presedavali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i profesor Franc Šausberger, predstavnik komiteta regiona EU, bilo je unapređenje veština u oblasti javnog-privatnog partnerstva na lokalnom nivou. Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i Lokalne samouprave Čedomir Rakić istakao je uspostavljanje bliskih odnosa Lokalnih vlasti u Republici Srbiji sa državama članicama EU prioritet za MDULS. On je dodao da je to neophodan korak ka jačanju jedinica Lokalne samouprave u Srbiji i što je još važnije, ka daljem unapređenju kvaliteta života građana.

Rakić je potvrdio posvećenost ministarstva procesu EU integracija, te ukazao na značaj podrške EU u oblasti reforme, Javne uprave, kroz donatorska sredstva i potrebnu ekspertizu.

U uvodnom delu sastanka prisutnima se obratila ambasadorka Republike Srbije pri misiji RS u EU Ana Hrustanović, nakon čega su reč uzeli predstavnici stalne koferencije gradova i opština, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i zamenik predsednika Komisije za javno – privatno partnerstvo Vlade Republike Srbije Andrijana Jovanović.

U sastanku su učestvovali uz Gorana Zarića i predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, gradonačelnik Sombora Antonijo Ratković, predstavnica Opštinskog veća Opštine Vračar Nataša Mijatović, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, predsenica Opštine Varvarin Violeta Lutovac Đurđević, kao i generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk.
S.K.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa