1. jun 2023.1. jun 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

EVROPSKI CENTAR ZA EKOLOGIJU OBELEŽAVA DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Tri manifestacije i nagrade

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Evropski centar za ekologiju organizuje tradiconalni 3. Festival ekologije, 1. Orijentiring kup Šabac 2023, kao i Sedmu zelenu Biciklijadu.
Centralna manifesticija, Festival ekologije, održaće se u ponedeljak, 5. juna, na Trgu šabačkih žrtava, sa početkom u 19 sati.

- Nastupiće plesne i glumačke grupe osnovnih škola, kao i naš poznati Taboo bend. Takođe, osnovci će se takmičiti za najlepši kostim od reciklabilnih materijala. Predviđene su i novčane nagrade. Mister i mis ekologije dobiće 10.000, prvi pratioci 6.000, a drugi pratioci 3.000 dinara, kaže dr Dejan Pavlović, predsednik Evropskog centra za ekologiju.

Dva dana ranije, Udruženje ekstremnih sportova Sportska zona organizovaće takmičenje u orijentiringu za učenike osnovnih škola.

- Imamo četiri kategorije. U prvoj su učenici trećeg i četvrtog razreda koji nastupaju ekipno, u drugoj učenici petog i šestog razreda koji će nastupiti pojedinačno, a u trećoj učenici sedmog i osmog razreda, koji će takođe nastupiti pojedinačno. U četvrtoj, rekreativnoj kategoriji učestvovaće učesnici stariji od 18 godina, ističe profesor fizičke kulture Živan Milošević iz Udruženja ekstremnih sportova Sportska zona .

Orijentiring kup održaće se u subotu, 3. juna, u 11 sati, u neposrednoj blizini Vodotornja u Šapcu. U šestoj promociji ovog školskog sporta u Šapcu, prvi put će biti elektronsko čekiranje.

Kao završna manifestacija obeležavanja Dana životne sredine, 25. juna biće organizovana Sedma zelena Biciklijada.

- Pripremili smo i nagradu za osnovnu školu koja bude imala najviše učesnika u svim pomenutim manifestacijama – set reciklažnih kontejnera, dodaje dr Pavlović.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa