1. jun 2023.1. jun 2023.
Odlični u Protorožu: OKK Šabac (foto: OKK Šabac FB))

Odlični u Protorožu: OKK Šabac (foto: OKK Šabac FB))

KOŠARKA: OKK ŠABAC

Čivijaši posrebrili Portorož

Mlađi pioniri Omladinskog košarkaškog kluba “Šabac” osvojili su drugo mesto na međunarodnom turniru u Sloveniji u konkurenciji osam ekipa. Šapčani su bili jedini predstavnici Srbije, a nastupala je jedna ekipa iz Italije i po tri iz Hrvatske i Slovenije.

Poziv na adresu Šapčana za Porptorož kup stigao je od predsednika Portoroša Branka Cvetičanina. U grupnoj fazi OKK Šabac je pobedio: Oliv (Hrvatska), Ljubljanu (Slovenija) i Portorož (Slovenija), a u polufinalu je savladao hrvatski Pazin, odličan tim u neizvesnoj završnici.

Finale protiv Sežane, svakako prvog favorita turnira rešeno je zahvaljujući većem broju igrača u rotaciji koje su imali Slovenci, te je OKK Šabac završio na poziciji dva. Osim znamenja za drugo mesto, OKK Šabac ima i najboljeg igrača turnira Vuka Perića.

-Nosimo mnogo pozitivnih utisaka iz Slovenije. Deca 2010. i 2011. godište imala su priliku da upopznaju nove drugare, vide lepote Piranskog zaliva, nastupe na prvom međunarodnom turniru i odigraju pet vrlo jakih utakmica i ostvare četiri pobede. Predstavljali su na najbolji način svoj klub, grad i državu. Veliko hvala domaćinu na pozivu i sjajnoj organizaciji - istakao je trener Predrag Mušicki.

Za OKK Šabac su igrali: Radanović, Drndarević, Maksimović, Perić, Koprić, Prodanović, Petrović, Kuzmanović, Branković, Milinković i Jovanović. Treneri: Predrag Mušicki i Dušan Marković.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa