23. februar 2012.23. feb 2012.
PREDŠKOLSKA USTANOVA “NAŠE DETE“

BRIGA NEGA I BEZBEDNOST DECE

“Glavni cilj i zadatak Predškolske ustanove “Naše dete“ je upis u vrtić bez liste čekanja, kvalitetan i siguran smeštaj dece kao i unapređenje vaspitno obrazovnog rada“, kaže direktorka PU “Naše dete“ Marica Vuletić
Predškolska ustanova “Naše dete“, danas brine o odrastanju 3.000 mališana. Poslednja korekcija cena desila se decembra 2007. godine. Od tada, boravak dece u vrtićima šabačke roditelje, u zavisnosti od proseka mesečnih primanja, košta od 1.070 do 5.400 dinara. Po nedavno urađenoj reviziji liste čekanja, trenutno na smeštaj u neki od 14 gradskih objekata ove ustanove, čeka 300 dece. Međutim, realno je očekivati, da po otvaranju obdaništa “Sunce“ i formiranjem grupa pri OŠ “Nikolaj Velimirović“, na listi neće više biti mališana sa prioritetom (oba roditelja zaposlena).
-Za predškolsko vaspitanje i obrazovanje tokom proteklih 11 godina iz gradskog budžeta izdvojeno je više od 1,3 milijarde dinara. Boravak dece u vrtićima Grad Šabac finansira sa 80 odsto od cene. S obzirom na opštu ekonomsku sliku i situaciju u kojoj se u današnje vreme nalaze roditelji, mi naše cene nismo korigovali od decembra 2007. godine ““ istakla je direktorka Predškolske ustanove “Naše dete“ Marica Vuletić, na konferenciji za novine, upriličenoj prošlog utorka u šabačkoj Gradskoj upravi, sa ciljem da se naši sugrađani upoznaju sa radom ove ustanove u protekloj deceniji.
Po rečima Vuletićeve, Predškolska ustanova je pre 11 godina brojala 81 grupu sa oko 2.200 dece. Pet godina kasnije, ta cifra se uvećava na 2.400 mališana, dok ih je na listi čekanja bilo 900. Danas, ima 156 grupa i 3.000 dece.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa