22. jun 2023.22. jun 2023.
N. Radić

N. Radić

RUKOMET: JUNIORKE SRBIJE

Završna faza

U julu i avgustu juniorke i kadetkinje nastupaju na Evropskim prvenstvima. Juniorke u završnoj fazi. Kadetkinje debitovale van granica
Juniorke Srbije od 6. jula očekuje nastup na Evropskom prvenstvu A divizije u Rumuniji, takmičenje za koje će druga faza priprema biti okončana u subotu povratkom iz Karataša gde su izabranice selektora Markova trenirale prethodnih 12 dana. U sastavu su se nalazile i četiri rukometašice Medicinara: Aleksandra Vasić, Nevena Radić, Emilija Petrić i Tamara Mandić.

Preostalo je još jedno okupljanje i konačan spisak selektora. Evropsko prvenstvo traje od 6. do 16. jula, Srbija je u grupi C zajedno sa Norveškom, Mađarskom, i Francuskom. Ovim redom će biti odigrane utakmice. Dva najbolja tima će u narednu fazu.

Kadetkinje
Kadetska ženska reprezentacija vrhunac leta će imati početkom avgusta na Evropskom prvenstvu u Austriji, a upravo u ovoj državi kadetkinje (trenutna generacija) odigrale su prvi internacionalni meč van Srbije. Poražene su od Austrije 29:28. Šabački rukomet i Medicinar su predstavljale dve rukometašice Iva Lacković i Helena Petrić koja je postigla i jedan gol. Rivali na EP biće: Švedska, Švajcarska i Hrvatska.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa