10. avgust 2023.10. avg 2023.
Pripreme za tešku sezonu (foto: RK Metaloplastika)

Pripreme za tešku sezonu (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA ELISKIR POČELA PRIPREME

Napraviti korak više u težoj sezoni

Mlada ekipa za brzu i efikasnu igru. Pojačanja birana s tim ciljem. Akcenat na pripremnim utakmicama i turnirima do starta. Cilj korak više u odnosu na prethodnu sezonu. Vojvodina favorit, nekoliko timova konkuriše za drugo mesto
Rukometaše “Metaloplastike Eliksir” očekuje napornija sezona nego prethodna, jer osim domaćih takmičenja nastupaju i na međunarodnoj sceni, u EHF kupu (nekadašnji Čelendž kup). Sastav je izmenjen u odnosu na prethodnu sezonu, predstavlja kombinaciju mladosti i iskustva, a ambicije su da ponovo bude u vrhu srpskog rukometa.

-Težili smo da formiramo sastav koji je mlad i može da igra brz, atraktivan i efikasan rukomet. Smatram da je prelazni rok bio dobar i sada je vreme da sve igrače uigramo i ideju realizujemo na terenu. Trebaće mnogo živaca, ali su momci vredni, dobri, radni i to je najbolji preduslov za dalje. U Super ligi se Vojvodina mnogo izdvaja od drugih, svi ostali su tu po kvalitetu: Partizan, Dinamo, Radnički, mi, tako da je cilj da budemo najbolji što možemo i videćemo koliko će nam to doneti - rekao je trener Vladan Matić.

Letošnja pojačanja Metaloplastike Eliskir


Rukovodstvo se prilikom anagažovanja novih igrača baziralo na popunjavanju deficitarnih pozicija, a šansu pruža mladim igračima, te su se timu pridružila i dva juniorska reprezentativca, osvajača četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu, Simić (C. Zvezda) i Milovanović (PSŽ), takođe mladi rukometaši Jevtić (Bijeljina), Lasica i Vukašin Pavlović (oba Vojvodina), reprezentativac Gruzije, ali i iskusni igrači poput: Pavlovića i Alilovića.

-Bilo je planiranih i neplaniranih odlazaka, tako je to u sportu, no mislim da smo na pravi način odgovorili na sve i da smo uspeli sve da nadomestimo u dogovoru sa trenerom i da imamo respektabilan sastav. Naš cilj je bar jedan korak više u odnosu na prethodnu sezonu. Videćemo na parketu koliko možemo. Uigravanje je nastručnom štabu i igračima, mi kao uprava smo tu za svaku podršku - rekao je direktor kluba Slaviša Stojinović.

Dolasci i odlasci
Novi rukometaši su: Uroš Simić (C. Zvezda), Domagoj Alilović (Izviđač), Uroš Pavlović (Dinamo Pančevo), Igor Milovanović (PSŽ), Luka Jevtić (Bijeljina), Vukašin Pavlović (Vojvodina), Andrea Lasica (Vojvodina) i Miriami Gavaševišvili (S. Makedonija)
Ekipu su napustili: Marko Srdanović (Vardar), Božidar Simić (Azerbejdžan), Marko Jevtić (Španija) i Luka Ivanić (Severna Makedonija).
Najveći uspeh rukometa ovog leta ostvarili su juniori Srbije osvajanjem četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu, a u sastavu šabačke ekipe ove sezone igra čak pet rukometaša iz ove selekcije: Dodić, Damnjanović, Papović, Simić, Milovanović, a u stručnom štabu je i pomoćnik selektora David Rašić.


Liga je smanjena ove sezone na 12 ekipa, no sistem se nije menjao. Nakon dvostrukog bod sistema, četiri najbolja tima će se plasirati u plej of koji će biti igran po nokaut sistemu, dok preostalih osam igra plej aut kroz ligaški jednokružni sistem. U EHF kupu Šapčani startuju od drugog kola, a rival je kiparski Anortozis, najkvalitetniji tamošnji tim, nekadašnji polufinalista ovog takmičenja.

-Evropa će biti dobra provera za nas i veliko iskustvo za mlade igrače. Za sada nam je Anartozis nepoznanica, do meča ćemo svakako bliže upoznati rivala. Nije nam Evropa prioritet, ali ne bi se prijavljivali za nju da ne želimo i tu da ostavimo što jači trag. U svakom meču svakog takmičenja misli su usmerene ka pobedi - dodao je Matić.

V. Matić i S. Stojinović


U subotu, 12. avgusta u Šapcu gostuje makedonski Butel, potom će snagu proveriti plavi protiv reprezentacije Irana. Metaloplastika Eliksir će igrati na turnirima u Temišvaru i Ohridu, a za 1. septembar je predviđena generalna proba u Šapcu, najverovatnije protiv Radničkog iz Kragujevca.

-Princip rada, igre i sastavljanja ekipe me je podsetio na Izviđač, razmišljanja rukovodstva, rad trenera, u svemu tome sam se pronašao i brzo smo se dogovorili. Čast mi je što sam u Šapcu, što delim svlačionicu sa ovakvim momcima i radićemo vredno da ispunimo sve ciljeve - rekao je Domagoj Alilović.

Dva pivotmena Jevtić i Kankaraš više nisu u klubu. Jevtić je u Španiji, Kankaraš je okončao karijeru, te je novi lider na crti Uroš Pavlović, doskoraši rukometaš pančevačkog kluba.

-Metaloplastika je klub blistave prošlosti, nositi ovaj dres je čast za svakog rukometaša, ali ja verujem da je ovo klub velike budućnosti. Srećan sam što sam ovde i na nama je da vredno radimo i pokažemo da smo kadri da ispunimo očekivanja rukovodstva i trenera - naglašava Pavlović.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa