10. avgust 2023.10. avg 2023.
Startna postava startnog meča (foto: Z. D.)

Startna postava startnog meča (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Neubedljiv start sezone

Remi protiv novajlije. Bilo prilika na obe strane. Kolubara u procesu formiranja nakon svih problema. Poraz i njih motiviše na domaćem terenu
Nije Mačva otvorila kako je planirala sezonu i bod u prvom kolu, protiv novog drugoligaša, na domaćem terenu, ne može se smatrati uspehom. Rival se odlično branio, stvorivši i nekoliko izglednih šansi. Bilo kako bilo, drugo kolo je prilika da se umanji gubitak dva boda ili da se dodatno produbi problem.
Klub i tim o kome se najviše govorilo tokom leta, lazarevačka Kolubara, dočekuje Mačvu. Ekipa koja se pripremala za Super ligu, uz pretnju Srpske lige, što je uticalo tako da u prvom kolu izgubi u Vršcu. Angažovali su nekoliko iskusnih igrača: Pinto i Cucin (N. Sad), Filipović i Kiković (N. Pazar), još nekolicinu mlađih, istovremeno je mnogo igrača i napustilo klub.

Mačva – Tekstilac 0:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledlaca: 800. Gl. sudija: S. Ranisavić (S. Mitrovica); pomoćnici: Lovre i Rađen (oba Novi Sad). Žuti kartoni: Mijailović, Novaković i Ristivojević (Mačva); Luković, Stojanović, Zekić (Tekstilac).
MAČVA: Gočmanac, Jovanović, Jevtić, Ristivojević, Savković, Vraštanović, Novaković, Mijailović (Branković), Ristić (Peace), Radunović, Pejović.
TEKSTILAC: Brać, Luković, Marjanović, Stanković, Stojanović (Zekić), Luky, Popović, Đurić (Avram), Vasić, Sredojević, Davidović (S. Stojanović).


Oni su u fazi formiranja. Nakon saznanja da neće igrati Super ligu menjaju se razmišljanja kod igrača, neki žele da napuste tim, istovremeno su angažovali nekolicinu i nakon poraza će sigurno tražiti bodove na svom terenu. Mi moramo da ih sprečimo u tome i pokažemo koliko možemo – rekao je Ivan Kurtušić, trener Mačve.

L. Pejović


Poslednji zvanični meč Kolubara i Mačva su odigrali 1. aprila 2017. godine kada je šabački klub slavio u Lazarevcu 2:1. Te sezone Mačva se plasirala u Super ligu, a Kolubara je eliminisana u SL Beograd.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa