10. avgust 2023.10. avg 2023.
Ostaje u Šapcu: M. Repanović

Ostaje u Šapcu: M. Repanović

VATERPOLO: VK ŠABAC ELIKSIR

Mlada, ambiciozna ekipa

Tim podmlađen u odnosu na prethodnu sezonu. Ambicije ostanak u vrhu domaćeg vateprola i novi pohod u Evro kupu. Stručni štab nepromenjen, format sezone promenjen u odnosu na ranije
Super liga za vetrpoliste je proširena na 12 ekipa, biće podeljena u dve grupe od starta. Šabac Eliksir je u grupi A sa: Novim Beogradom, Partizanom, Vojvodinom, Proleterom i Starim Gradom. Start je 16. septembra. U prvoj fazi ekipe igraju po jednokružnom sisttemu. Nakon pet kola formira se zajednička tabela dve grupe. Šest najboljih formira plej of grupu, gde ekipe iz iste igraju još jedan meč, a iz različitih dva meča, a potom sledi plej of. VK Šabac Eliksir je starovao pripreme. Tim očekuje rad u Šapcu uz sparigovanje sa velikim ekipama iz Srbije i regiona do starta sezone. Šapčani nastupaju u Super ligi, Kupu Srbije, Evro kupu, kao i Regionalnoj ligi čiji format u novoj sezoni još nije poznat.

Reprezentativno leto
Aljoša Mačić je bio predstavnik VK Šabac u Fukuoki na Svetskom prvenstvu, gde je nastuapo u reprezentaciji Crne Gore. Bio je standardan u prvoj postavi. Mitar Maraš i Petar Stanić su osvojili srebra na Svetskom juniorskom prvenstvu u Rumuniji. Novaković nastupa na Evropskom kadetskom u Manisi.


-Cilj je da budemo najbolji što možemo. Tim je izmenjen, mlad, ali apsolutno verujemo u naš sastav. Nema straha od ma kojeg rivala. Novi Beograd se još uvek izdvaja, ali se Zvezda pojačala, Radnički je kvalitetan, Partizan se stabilizovao, Vojvodina će biti znatno kvalitetnija, Valis takođe, jak satav imaju i Vukovi. Želja je bar korak više u Ligi i Kupu, a Evropa je poseban izazov. Sezona će biti ispresecana, sa dužim pauzama – rekao je trener Nemanja Ličanin kome će i ove sezone u radu pomagati Emil Nikolić i Miloš Popović.

N. Ličanin (foto: VK Šabac)


U odnosu na prethodnu sezonu novi igrači su: Aljoša Mačić (Primorac), reprezentativac Crne Gore, Nenad Dragović (Budva), Veljko Babić i Filip Novaković (Sava), dok u ekipi nisu više: Marković, Tubić, Šulc, Šaikutidinov. Kapicu Šapca će nositi i sledeće sezone: Živojinović, Maraš, Repanović, Koptsev, Krug, Barać, Stanić, Stojanović, Gavrilović, Korać, Toholj, Vukadinović.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa