10. avgust 2023.10. avg 2023.
Slavlje nakon Švedske (foto: RSS sajt)

Slavlje nakon Švedske (foto: RSS sajt)

RUKOMET: KADETKINjE EP

Uspeh već ostvaren

Trijumf nad Švedskom doneo plasman među osam, ali i mesto na Svetskom prvenstvu nakon decenije i po. Rasterećeno protiv Nemačke i domaćina
Protiv Švajcarske je Srbija do finiša bila u igri, ali je poklekla (21:23), Hrvatice su kvalitetnije u ovom trenutku (20:30) i malo ko je verovao da bi naše reprezentativke mogle u poslednjem kolu da pobedom izbore četvrtfinalne grupe, posebno što je morala biti pobeđena odlična Švedska, uz poraz Švajcarske od Hrvatske. Kada je bilo najvažnije, Srbija je odigrala najbolje. Pobedile su 28:20 i uz pobedu susetki, obezbedile četvrtfinale i još važnije, plasman na Svetsko kadetsko prvenstvo nakon duge pauze.

Deo uspeha je i šabačka rukometna škola. Helena Petrić je postigla četiri gola u prvoj fazi, nastupala je i Iva Lacković, obe prvotimke Medicinara, dok je asistent selektora Barbulovića Vladimir Pavlović, trener mlađih kategorija Medicinara i pomoćnik prvog trenera Nenada Tešića.

U novoj grupi Hrvatska je prva sa dva boda, Nemačka i Crna Gora imaju po jedan, a Srbija nula. U kasnijim večernjim satima, kada je sportski deo najnovijeg izdanja Glasa Podrinja već bio zaključen, počeo je meč protiv Nemačke, dok su sinoć rivalke bile Crnogorke. Nema opterećenje reprezentacija, ali sve imaju san. Na našem portalu imate dostupne rezultate.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa