Инфо

10. август 2023.10. авг 2023.
Стартна постава стартног меча (фото: З. Д.)

Стартна постава стартног меча (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Неубедљив старт сезоне

Реми против новајлије. Било прилика на обе стране. Колубара у процесу формирања након свих проблема. Пораз и њих мотивише на домаћем терену
Није Мачва отворила како је планирала сезону и бод у првом колу, против новог друголигаша, на домаћем терену, не може се сматрати успехом. Ривал се одлично бранио, створивши и неколико изгледних шанси. Било како било, друго коло је прилика да се умањи губитак два бода или да се додатно продуби проблем.
Клуб и тим о коме се највише говорило током лета, лазаревачка Колубара, дочекује Мачву. Екипа која се припремала за Супер лигу, уз претњу Српске лиге, што је утицало тако да у првом колу изгуби у Вршцу. Ангажовали су неколико искусних играча: Пинто и Цуцин (Н. Сад), Филиповић и Киковић (Н. Пазар), још неколицину млађих, истовремено је много играча и напустило клуб.

Мачва – Текстилац 0:0 (0:0)
Стадион Мачве. Гледлаца: 800. Гл. судија: С. Ранисавић (С. Митровица); помоћници: Ловре и Рађен (оба Нови Сад). Жути картони: Мијаиловић, Новаковић и Ристивојевић (Мачва); Луковић, Стојановић, Зекић (Текстилац).
МАЧВА: Гочманац, Јовановић, Јевтић, Ристивојевић, Савковић, Враштановић, Новаковић, Мијаиловић (Бранковић), Ристић (Пеаце), Радуновић, Пејовић.
ТЕКСТИЛАЦ: Браћ, Луковић, Марјановић, Станковић, Стојановић (Зекић), Лукy, Поповић, Ђурић (Аврам), Васић, Средојевић, Давидовић (С. Стојановић).


Они су у фази формирања. Након сазнања да неће играти Супер лигу мењају се размишљања код играча, неки желе да напусте тим, истовремено су ангажовали неколицину и након пораза ће сигурно тражити бодове на свом терену. Ми морамо да их спречимо у томе и покажемо колико можемо – рекао је Иван Куртушић, тренер Мачве.

Л. Пејовић


Последњи званични меч Колубара и Мачва су одиграли 1. априла 2017. године када је шабачки клуб славио у Лазаревцу 2:1. Те сезоне Мачва се пласирала у Супер лигу, а Колубара је елиминисана у СЛ Београд.
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa