Инфо

10. август 2023.10. авг 2023.
Припреме за тешку сезону (фото: РК Металопластика)

Припреме за тешку сезону (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА ЕЛИСКИР ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ

Направити корак више у тежој сезони

Млада екипа за брзу и ефикасну игру. Појачања бирана с тим циљем. Акценат на припремним утакмицама и турнирима до старта. Циљ корак више у односу на претходну сезону. Војводина фаворит, неколико тимова конкурише за друго место
Рукометаше “Металопластике Еликсир” очекује напорнија сезона него претходна, јер осим домаћих такмичења наступају и на међународној сцени, у ЕХФ купу (некадашњи Челенџ куп). Састав је измењен у односу на претходну сезону, представља комбинацију младости и искуства, а амбиције су да поново буде у врху српског рукомета.

-Тежили смо да формирамо састав који је млад и може да игра брз, атрактиван и ефикасан рукомет. Сматрам да је прелазни рок био добар и сада је време да све играче уиграмо и идеју реализујемо на терену. Требаће много живаца, али су момци вредни, добри, радни и то је најбољи предуслов за даље. У Супер лиги се Војводина много издваја од других, сви остали су ту по квалитету: Партизан, Динамо, Раднички, ми, тако да је циљ да будемо најбољи што можемо и видећемо колико ће нам то донети - рекао је тренер Владан Матић.

Летошња појачања Металопластике Елискир


Руководство се приликом анагажовања нових играча базирало на попуњавању дефицитарних позиција, а шансу пружа младим играчима, те су се тиму придружила и два јуниорска репрезентативца, освајача четвртог места на Светском првенству, Симић (Ц. Звезда) и Миловановић (ПСЖ), такође млади рукометаши Јевтић (Бијељина), Ласица и Вукашин Павловић (оба Војводина), репрезентативац Грузије, али и искусни играчи попут: Павловића и Алиловића.

-Било је планираних и непланираних одлазака, тако је то у спорту, но мислим да смо на прави начин одговорили на све и да смо успели све да надоместимо у договору са тренером и да имамо респектабилан састав. Наш циљ је бар један корак више у односу на претходну сезону. Видећемо на паркету колико можемо. Уигравање је настручном штабу и играчима, ми као управа смо ту за сваку подршку - рекао је директор клуба Славиша Стојиновић.

Доласци и одласци
Нови рукометаши су: Урош Симић (Ц. Звезда), Домагој Алиловић (Извиђач), Урош Павловић (Динамо Панчево), Игор Миловановић (ПСЖ), Лука Јевтић (Бијељина), Вукашин Павловић (Војводина), Андреа Ласица (Војводина) и Мириами Гавашевишвили (С. Македонија)
Екипу су напустили: Марко Срдановић (Вардар), Божидар Симић (Азербејџан), Марко Јевтић (Шпанија) и Лука Иванић (Северна Македонија).
Највећи успех рукомета овог лета остварили су јуниори Србије освајањем четвртог места на Светском првенству, а у саставу шабачке екипе ове сезоне игра чак пет рукометаша из ове селекције: Додић, Дамњановић, Паповић, Симић, Миловановић, а у стручном штабу је и помоћник селектора Давид Рашић.


Лига је смањена ове сезоне на 12 екипа, но систем се није мењао. Након двоструког бод система, четири најбоља тима ће се пласирати у плеј оф који ће бити игран по нокаут систему, док преосталих осам игра плеј аут кроз лигашки једнокружни систем. У ЕХФ купу Шапчани стартују од другог кола, а ривал је кипарски Анортозис, најквалитетнији тамошњи тим, некадашњи полуфиналиста овог такмичења.

-Европа ће бити добра провера за нас и велико искуство за младе играче. За сада нам је Анартозис непознаница, до меча ћемо свакако ближе упознати ривала. Није нам Европа приоритет, али не би се пријављивали за њу да не желимо и ту да оставимо што јачи траг. У сваком мечу сваког такмичења мисли су усмерене ка победи - додао је Матић.

В. Матић и С. Стојиновић


У суботу, 12. августа у Шапцу гостује македонски Бутел, потом ће снагу проверити плави против репрезентације Ирана. Металопластика Еликсир ће играти на турнирима у Темишвару и Охриду, а за 1. септембар је предвиђена генерална проба у Шапцу, највероватније против Радничког из Крагујевца.

-Принцип рада, игре и састављања екипе ме је подсетио на Извиђач, размишљања руководства, рад тренера, у свему томе сам се пронашао и брзо смо се договорили. Част ми је што сам у Шапцу, што делим свлачионицу са оваквим момцима и радићемо вредно да испунимо све циљеве - рекао је Домагој Алиловић.

Два пивотмена Јевтић и Канкараш више нису у клубу. Јевтић је у Шпанији, Канкараш је окончао каријеру, те је нови лидер на црти Урош Павловић, доскораши рукометаш панчевачког клуба.

-Металопластика је клуб блиставе прошлости, носити овај дрес је част за сваког рукометаша, али ја верујем да је ово клуб велике будућности. Срећан сам што сам овде и на нама је да вредно радимо и покажемо да смо кадри да испунимо очекивања руководства и тренера - наглашава Павловић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa