Инфо

10. август 2023.10. авг 2023.
Остаје у Шапцу: М. Репановић

Остаје у Шапцу: М. Репановић

ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ ЕЛИКСИР

Млада, амбициозна екипа

Тим подмлађен у односу на претходну сезону. Амбиције останак у врху домаћег ватепрола и нови поход у Евро купу. Стручни штаб непромењен, формат сезоне промењен у односу на раније
Супер лига за ветрполисте је проширена на 12 екипа, биће подељена у две групе од старта. Шабац Еликсир је у групи А са: Новим Београдом, Партизаном, Војводином, Пролетером и Старим Градом. Старт је 16. септембра. У првој фази екипе играју по једнокружном систтему. Након пет кола формира се заједничка табела две групе. Шест најбољих формира плеј оф групу, где екипе из исте играју још један меч, а из различитих два меча, а потом следи плеј оф. ВК Шабац Еликсир је старовао припреме. Тим очекује рад у Шапцу уз спариговање са великим екипама из Србије и региона до старта сезоне. Шапчани наступају у Супер лиги, Купу Србије, Евро купу, као и Регионалној лиги чији формат у новој сезони још није познат.

Репрезентативно лето
Аљоша Мачић је био представник ВК Шабац у Фукуоки на Светском првенству, где је настуапо у репрезентацији Црне Горе. Био је стандардан у првој постави. Митар Мараш и Петар Станић су освојили сребра на Светском јуниорском првенству у Румунији. Новаковић наступа на Европском кадетском у Маниси.


-Циљ је да будемо најбољи што можемо. Тим је измењен, млад, али апсолутно верујемо у наш састав. Нема страха од ма којег ривала. Нови Београд се још увек издваја, али се Звезда појачала, Раднички је квалитетан, Партизан се стабилизовао, Војводина ће бити знатно квалитетнија, Валис такође, јак сатав имају и Вукови. Жеља је бар корак више у Лиги и Купу, а Европа је посебан изазов. Сезона ће бити испресецана, са дужим паузама – рекао је тренер Немања Личанин коме ће и ове сезоне у раду помагати Емил Николић и Милош Поповић.

Н. Личанин (фото: ВК Шабац)


У односу на претходну сезону нови играчи су: Аљоша Мачић (Приморац), репрезентативац Црне Горе, Ненад Драговић (Будва), Вељко Бабић и Филип Новаковић (Сава), док у екипи нису више: Марковић, Тубић, Шулц, Шаикутидинов. Капицу Шапца ће носити и следеће сезоне: Живојиновић, Мараш, Репановић, Коптсев, Круг, Бараћ, Станић, Стојановић, Гавриловић, Кораћ, Тохољ, Вукадиновић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa