Инфо

10. август 2023.10. авг 2023.
Славље након Шведске (фото: РСС сајт)

Славље након Шведске (фото: РСС сајт)

РУКОМЕТ: КАДЕТКИЊЕ ЕП

Успех већ остварен

Тријумф над Шведском донео пласман међу осам, али и место на Светском првенству након деценије и по. Растерећено против Немачке и домаћина
Против Швајцарске је Србија до финиша била у игри, али је поклекла (21:23), Хрватице су квалитетније у овом тренутку (20:30) и мало ко је веровао да би наше репрезентативке могле у последњем колу да победом изборе четвртфиналне групе, посебно што је морала бити побеђена одлична Шведска, уз пораз Швајцарске од Хрватске. Када је било најважније, Србија је одиграла најбоље. Победиле су 28:20 и уз победу сусетки, обезбедиле четвртфинале и још важније, пласман на Светско кадетско првенство након дуге паузе.

Део успеха је и шабачка рукометна школа. Хелена Петрић је постигла четири гола у првој фази, наступала је и Ива Лацковић, обе првотимке Медицинара, док је асистент селектора Барбуловића Владимир Павловић, тренер млађих категорија Медицинара и помоћник првог тренера Ненада Тешића.

У новој групи Хрватска је прва са два бода, Немачка и Црна Гора имају по један, а Србија нула. У каснијим вечерњим сатима, када је спортски део најновијег издања Гласа Подриња већ био закључен, почео је меч против Немачке, док су синоћ ривалке биле Црногорке. Нема оптерећење репрезентација, али све имају сан. На нашем порталу имате доступне резултате.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa