Инфо

10. август 2023.10. авг 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

23. шабачка Бубијада

Посебни људи које спаја љубав према посебним аутомобилима

„Шта нас издваја од других? Бубе! Дружење и солидарност. Сви смо као једна велика породица. Ови људи су позитивни, не можете да их не заволите“
Преко 80 волксвагенових возила из бивших југословенских република и Румуније, протеклог викенда било је на Шабачком хиподрому. Први дан „Бубијаде“, обележио је дечји програм и квиз у којем су учествовали наши суграђани и гости кампа, док је у недељу одржан традиционални дефиле, али је због временских прилика вечерњи концерт отказан.

-Задовољни смо како је све протекло. Више гостију смо имали са стране, него домаћих. Све је било иделано до кише, али то је нешто на шта не можемо да утичемо- истакао је испред организатора Шабачке Бубијаде, Ђорђе Максимовић.

Ђорђе Максимовић:
Задовољни смо како је све протекло, Фото: "Глас Подриња"


Специфична група људи
-Овде је реч о специфичној групи људи, људи који уживају у међусобном дружењу и пуно једни другима помажу у свему- рекао је за „Глас Подриња“ Жељко Кнежевић, који је на шабачку Бубијаду допутовао из Подгорице са супругом Сањом.

Сања Кнежевић: Сваку жену ће дати за ово ауто, Фото: "Глас Подриња"


-Колико смо изградили посебан однос међу нама говори и једна анегдота. 2019. године је организована „Фићијада“. Идеја је била да екипа љубитеља ових аута крене из Минхена и пређе неких 3.000 километара, обилазећи притом и све бивше југословенске републике. То је била група људи који су са простора некадашње СФРЈ и раде у Немачкој, а приликом те туре гостовали су и у Подгорици. Угостили смо их једно вече, а потом су кренули пут Хрватске. Негде код Дубровника покварио им се ауто. У року од 6 сати им је направљен комплетан мењач, састављен, поправљен и могли су да наставе пут. Знате колико их је то коштало? Сви су добили по један ручак- пластично објашњава дух заједништва међу љубитељима старих аутомобила Жељко.

Весела екипа из Подгорице: Предраг Николић, Жељко и Сања Кнежевић, Фото: "Глас Подриња"


Предраг Николић, такође Подгоричанин, ове године је постао почасни гост манифестације. На Бубијади је већ 10 годину за редом, а за оданост шабачком скупу, од орагнизатора је добио камеру.

-Како сам чуо за Шабац? На скуповима. Један наш друг, Тони, био је у Горњем Милановцу и чуо за скуп у Шапцу. То је било пре десет година. Данас сам 10 пут овде са људима са којима су нас здружиле Бубе- каже Николић и својим најсвежијим искуством потврђује Kнежевићеву причу:

-Када смо долазили, негде у Чачку на аутопуту ми је пукла шофершајбна. У Шапцу ме је чекала нова, одмах намонтирана.

Фото: "Глас Подриња"



Сигурнији у старог волсквагена, него у новог аудиа

-Један мој пријатељ, одговарајући на питање новинара: „Да ли је поуздано ово возило?“ је одговорио: „Увек ме изда, али је то квар који се отклони за 45 минута- прича Иван Весковић из Београда, док његова супруга Мима додаје да нема ни једног скупа са којег не постоји бар једна фотографија са ногама које вире испод аута, али да су упркос томе сигурнији када крену на пут у свом волксвагеновом комбију, него аудију:

-Ауди стане и ви можете за главу да се ухватите, а ово возило стане и зовете комшију, друга... у сваком граду знамо некога ко може да помогне, а ситнији кварови могу и телефонски да се реше.

Фото: "Глас Подриња"


Гости из Румуније
Уместо на скуп у Мађарској, одлучили су се за Шабац. За шабачку Бубијаду су чули преко интерента, прошле године су први пут дошли, а ове обећавају да ће долазити и свеке следеће.
-Овде је веома лепо. Стекли смо добре пријатеље У шапцу. Прошле године смо били први пут, а сада смо као једна велика породица- кажу гости из Руминије.


Породична авантура:
Мима, Анђела, Вукан и Иван Весковић, Фото: "Глас Подриња"


Најбољи вид летовања
Весковићи из Београда су на прву Бубијаду у Шабац дошли 2008. године. Стално путују и редовно посећују манифестације сличног типа како у Србији, тако и у региону. За Шабац кажу да им је омиљени, а да бољег летовања од оваквих путовања нема потврђује и податак да на скупове углавном иду са децом и псом, па су шабачки гости овај пут, поред Ивана и Миме, били и Анђела и Вукан.

Најновији чланови
Ивана Николић из Шапца је Бубе заволела посредно, преко супруга. Заједно су посећивали Бубијаду у Шапцу, а од пре годину дана имају и сопствену Бубу. На 23. Бубијади, су најсвежији чланови.

Ивана Николић:
најновији члан Буба клуба, Фото: "Глас Подриња"


-Ово су лепе манифестације. Људи су позитивни и не можете да их не заволите. За две недеље идемо у Бијељину, први пут са Бубом изван граница Србије - каже Ивана.
Т.Трифковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa