Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

У Саборном храму

Малишани из вртића „Младост“ део свечаности на Савиндан

Малишани из вртића „Младост“ Предшколске установе „Наше дете“ наступили су у суботу у Саборном храму Светих апостола Петра и Павла у оквиру свечаности посвећене првом српском архиепископу.

Фото: "Глас Подриња"


Предшколци су извели Химну Светом Сави. Отпевали су песму „Ко удара тако позно“ уз пратњу флауте и извели рецитацију „Радујте се децо“.

Петра Стевановић
Било ми је драго да учествујем у програму који су људи могли да виде. Припремали смо се две- три недеље. Научила сам много о Светом Сави и томе како је постао светитељ.


Ивана Јовановић
Научила сам много тога о Светом Сави и није ми било тешко. Нисам имала трему, волим што сам била део програма.


Јакша Симић
Лепо је било док смо учили песмице „Ускликнимо с љубављу“, „Радујте се децо“ и „Ко удара тако позно“.


Андреа Гатић
Научила сам песмице о Светом Сави. Први пут сам наступала пред публиком, али није било страха због јавног наступа.


Стефан Пантелић
Научили смо песму „Радујте се децо“ и „Ко удара тако позно“. Драго ми је што смо имали прилику да то покажемо.


Богдан Прокић
Припремили смо Химну Светом Сави, рецитацију „Радујте се децо“ и песму „Ко удара тако позно“. Било ми је лепо и имао сам малу трему.


-Свети Сава је једна од најзначајнијих личности српске историје. Био је српски просветитељ, архиепископ и књижевник. Све васпитно- образовне установе, почевши од вртића, славе Светог Саву као школску славу. У вртићима се овај дан обележава уз пригодан, свечан програм и управо предшколци из вртића „Младост“ својим учешћем дају свој допринос свечаности поводом Светог Саве у нашој цркви. Ми васпитачи свакодневно се трудимо да усмеримо децу да иду путем Светосавља, тј. да код њих изградимо основне моралне вредности као што су поштење, искреност, љубав према ближњем, саосећање, толеранција, љубав према домовини, поштовање традиције- истакла је васпитачица у вртићу „Младост“ Бојана Мраовић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa