24. avgust 2023.24. avg 2023.
Detalj iz Temišvara (foto: RK Metaloplastika)

Detalj iz Temišvara (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: RK MP ELISKIR

Ohridska provera

Pobeda i poraz u Temišvaru. Plavi na turniru u Ohridu. Dva pojedinačna priznanja. Rivali iz Slovačke i Severne Makedonije. Želja za generalnu probu u Šapcu po povratku
Šabačka Metaloplastika Eliksir je turnir u Temišvaru završila sa polovičnim učinkom i na drugom mestu, a od sinoć su u Ohridu na memorijalnom turniru gde će nakon takmaca iz Srbije i Ruminije, biti u prilici da odmere snage protiv klubova iz Severne Makedonije i Slovačke. Metaloplastika je u grupi B, gde su još: Tartan Prešov (SVK), Butel (SMKD) i Pelister (SMKD). U drugoj grupi su: Ohrid (SMKD), Olimpijakos (GRČ), Bešiktaš (TUR) i Golden art (SMKD). Turnir je startovao u sredu uveče i traje do subote.

U Temišvaru Metaloplastika Eliskir je počela pobedom u polufinalu nadigravši Univerzitateu iz Kluža 32:29, nakon preokreta u drugom delu, a potom je u velikom finalu, meču neizvesnom do samog kraja, poražena od Politehnike 35:34 (21:19). Domaćin je bio u prednosti veći deo meča, ali nijednom Šapčani nisu bili daleko.

Dobra provera (foto: RK Metaloplastika)


Metaloplastika je zaslužila dva od četiri pojedinačna priznanja. Miriam Gavašelišvili, letošnje pojačanje plavih, proglašen je za najboljeg igrača Turnira, a Filip Pavković za najboljeg golmana. Najbolji strelac turnira je krilo Politehnile i nekadašnji igrač Metaloplastike Filip Marjanović.
Plan rukovodstva Metaloplastike Eliskir je da do starta Super lige odigra još jedan meč po povratku iz Makedonije, još jedan duel kao generalnu probu pred start Super lige i gostovanje Proletera.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa