24. avgust 2023.24. avg 2023.
Borba za san (foto: KSS)

Borba za san (foto: KSS)

KAJAK: SVETSKO SENIORSKO PRVENSTVO

Misija Duizburg

Prvenstvo startovalo juče. Lagundžić u kvalifikacijama dve discipline. Polufinala u četvrtak i petak. Prilika za Igre u Parizu
Branko Lagundžić, mladi šabački kajakaš, startovao je juče na Svetskom seniorskom prvenstvu, na svom debiju u najjačoj konkurenciji. Bane, član šabačke „Zorke“ brani boje Srbije u jedosedima na 500 i 1.000 metara. Kilometarska deonica je i olimpijska, te je ovo i prva prilika za Lagundžića da obezbedi u svojoj disciplini mesto Srbiji na Olimpijskim igrama u Parizu. Pored vode je njegov trener i sugrađanin Uroš Pavlović.

Kao u Riju
Ukoliko bi Branko najpre obezbedio Srbiji posadu u Parizu u jednosedu na 1.000 metara, a potom i izborio pravo da on bude u čamcu, Šabac bi ponovo imao predstavnika na OI u K1 1.000 kao i pre osam godina u Riju kada je nastupao Dejan Pajić. Osvojio je sedmo mesto u B finalu. Podsećamo, u kajaku takmičari se bore za nacionalnog predstavnika u svojim disciplinama, a potom u izbijanjima nekoliko meseci pred igre selektor bira predstavnika u najboljoj formi.


Na vodama nemačkog Duizburga najpre je veslao u jednosedu na 500 metara. Kvalifikacije su bile u prepodnevnim satima, on je nastupio u poslednjoj, šestoj kvalifikacionoj grupi. U polufinale su vodile prve četiri pozicije ili jedno od tri najbolja vremena petoplasiranih u grupi. Ukoliko je uspeo, Branko će polufinale veslati u petak, 25. avgusta. Finala su u nedelju.

Izazovi u Nemačkoj (foto: KSS)


Jednosed na 1.000 metara je olimpijski i jedan od najmlađih učesnika Svetskog prvenstva ima priliku da se izbori za OI u Parizu naredne godine. Branko je nastupio u kvalifikacijama u sedmoj grupi, poslednjoj trci prvog dana. Prvih pet će direktno u polufinale, kao i najbolji šesti u kvalifikacijama. Polufinala su već danas (24.08), a finala u subotu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa