24. avgust 2023.24. avg 2023.
V. Antonijević  (foto: RK Celje)

V. Antonijević (foto: RK Celje)

RUKOMET: TURNIR ŠAMPIONA

Zapažen Antonijević

Tradicionalni turnir šampiona u Doboju doživeo je svoje novo izdanje ovog leta. Barselona je osvojila titulu, drugi je bio Al Ahli, a treća novosadska Vojvodina. Ipak u Doboju je odličan nastup zabeležio šabački rukometaš, mladi srednji bek ekipe Celje, učesnika Lige šampiona, Vukašin Antonijević.
Iako je njegova ekipa zauzela na kraju sedmu poziciju, Antonijević je iskoristio pruženu minutažu, a posebno se pokazao protiv najjačeg tima, ekipe Barselone kada je sedam puta savladao čuvara mreže Španaca. Celje je još igralo protiv Zagreba i Vojvodine, gde se Vukašin takođe upisivao u strelce, dok je u duelu za sedmo mesto tim iz Slovenije pobedio Slogu 42:27.

„Švajcarci“ (foto: TV turnir Doboj)


Ovacije „Švajcarcima“
U svečanom delu turnira u Doboju publici su se ponovo predstavili članovi generacije reprezentativaca koja je u Švajcarskoj 1986. godine Jugoslaviji donela titulu svetskog šampiona. Okosnicu tima su činili igrači Metaloplastike: Bašić, Vujović, Vuković, Cvetković, Isaković, Mrkonja, kao i selektor Živković, a deo njih je i uručio priznanja najboljima na Turniru.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa