24. avgust 2023.24. avg 2023.
Sač iz Vladimiraca najbolji
VELIKI USPEH VLADIMIRČANA NA SAČIJADI U SOKOLCU

Sač iz Vladimiraca najbolji

Ekipa zaljubljenika u spremanje sača iz Vladimiraca ogleda se sa velikim uspehom na već trećem takmičenju sa znalcima ovog gurmanluka. Ne otkrivajući tajne pripreme Dejan Ilić ističe da ga je spremanjem gurmanluka zarazio deda Miša ali i veliki borac za ovo umeće baba Ljilja i majka Vesna koja mu i sada pomaže nemerljivo:
- Moja ekipa u sastavu Goran Đukić, Miloš Nešić i Miloš Gajić su tim koji je pobeđivao prvo u Komiriću 2022. godine i na balkanskom takmičenju u Stražilovu bio drugi. U Sokolac smo otišli da se družimo i ogledamo sa drugima iz Republike Srpske i opet pobedili, što nas je učvrstilo u nameri da organizujemo sačijadu 7. oktobra u Vladimircima. Ističem veliku pomoć predsednika opštine Gorana Zarića i čelnog čoveka SO Rada Kovačevića. Iako se neću takmičiti moji prijatelji će učiniti sve da pokažu da smo gastronomski raj, kaže majstor kuhinje a sada već šampion u spremanju sača.

Majka Vesna je ispraćala sina i drugare a onda u neverici dobijala vesti da su bili pobednici i naprosto ne može da ne istakne temelj za ove uspehe koje su postavili baba Ljilja i deda Miša.


Ilić ističe da će se sačijada održati uz pomoć opštine i lovačkog društva „Fazan“ koji je ustupio prostor. Namera je da se u letima koja dolaze sačijada održava u selima opštine, svake godine u drugom selu da populariše opštinu kao prostor poznat po gostoprimstvu i gurmanlucima.

S.K.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa