29. mart 2012.29. mar 2012.
VRATILO SE VREME ZANATA

MAJSTOR SAŠA ŽABALjAC

U Jelenči živi i po vascelom prostoru šabačkom radi vodoinstalater i keramičar Saša Žabaljac, koji je umeće ovog zanata naučio od predaka i treća je generacija.
- Sve je počelo od dede Petra Filipovića, potom je palicu preuzeo otac Ljubiša a sada ja nastavljam u poslu koji volim i koji ima budućnost, u to sam ubeđen.
Ovu sezonu na početku obeležile su silne havarije, tako da je popucalih kupatila i sličnog bilo na pretek, tako da se ne diže glava od posla, kaže ovaj mladi čovek od 33 godine koji je 15 u zanatu. Kvadratni metar rada naplaćuje sedam do deset evra a u kupatilima i ostalim prostorijama intervenciju na vodnom mestu oko 30 evra.
- Ja sam zadovoljan ovim zanatom, živimo skromno i voleo bih da i mlađi nastave mojim stopama. Imam ćerke Suzanu i Mariju i sinove Marka i Vuka, gde Vuk pokazuje izuzetno interesovanje i biću srećan ako se tradicija nastavi, govori zadovoljni Žabaljac.
I mušterije su zadovoljne poput Sretena Petrovića iz Jelenče gde radi svaki posao. Rad i to kvalitetan je preporuka.
- Prezadovoljan sam i tu reči nema, a mislim da tako razmišljaju i ostali. U mojoj kući radi sve, jer je i korektan i veliki znalac, tvrdi Petrović.
Pa ako vam zatreba umeće majstor Saše izvolite uverite se u mišljenje drugih, jer znalci tvrde dobar majstor nikad nije skup.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa