28. septembar 2023.28. sep 2023.
Za prodor ka vrhu tabele

Za prodor ka vrhu tabele

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Nepredvidivi Ubljani

Sinioć Mačva gostovala u Milanovcu. Bod protiv Slobode nije zadovoljio. Igrači iz Gane u dresu Jedinstva najveća opasnost po gol Mačve. Povratak nekoliko nedovoljno oporavljenih igrača
Uz svako poštovanje Užičanima, ali Mačva je izgubila dva više nego što je osvojila jedan bod u meču protiv starog rivala. Tabela i forma su ukazivali ko je favorit, ali je defanziva gostiju dala rezultat. Usledio je neminovni pad, sinoć je šabački tim gostovao u Milanovcu protiv jakog imena, ali ekipe daleko od dobre forme, dok u nedelju u Pocersku dolazi Jedinstvo Ub.

Mačva – Sloboda (U) 0:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Sudije: N. Petrović (Šajkaši); pomoćnici: Piljak i Šoškić (oba Beograd). Žuti kartoni: Vraštanović, Stevanović i Abdulahi (Mačva); Janković i Kitanovski (Sloboda).
MAČVA: Gočmanac, Marković (Mićanović), Ristivojević, Sladojević, Stevanović (Petrović), Savković (Jevtić), Vraštanović, Novaković, Peace (Abdullahi), Radunović, Branković (Ugiagbe).
SLOBODA: Vukašinović, Glišović (Velikić), Rašković (Stanojević), Gajić (Đerić), Đukić, Đ.Glišović, R. Glišović, Golubović, Starčević (Janković), Jovanović (Kitanovski), Tumbas.


Jedinstvo je prethodne sezone, kao novajlija, bilo u igri za baraž, u novu su ušli tiho, ali ponovo gaje ambicije o borbi u gornjem delu tabele. Kada pobeđuju ili gube, to su mečevi sa mnogo golova, kada remiziraju igraju 0:0. Vrlo su nepredvidivi, poput mečeva na kojima nastupaju. Sličan odnos imaju na domaćem i gostujućem terenu. Imaju drugu po efikasnosti ekipu i treću najslabiju odbranu. U najboljoj formi su Kari Kvaku, igrač iz Gane, strelac pet golova, kao i njegov sunarodnik Zubairu.

Mačva je favorit, nekoliko igrača koji su odmarali protiv Slobode vratili su se u Milanovcu ili će to učiniti protiv Ubljana. Pejović bi ponovo trebalo da bude u navali. Prethodne sezone je Jedinstvo osvojilo bod u Šapcu, dok je u Ubu slavilo.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa