5. oktobar 2023.5. okt 2023.
I. Koptsev

I. Koptsev

VATERPOLO: EVRO KUP

Riječki velikan u Šapcu

Riječani na novom početku. Ambiciozan projekat koji je dobro startovao. Bez uloge favorita i autsajdera. Obe ekipe žele u četvrtfinale, kao i Mađari i Nemci
Proleter je bio zagrevanje pred start Evro kupa. Još je slavljenička atmosfera vladala u redovima Šapčana nakon uspeha u Evropi, međutim nije to uticalo na sigurno osvajanje bodova u Zrenjaninu. Rutinski trijumf je omogućio da se odmah misli usmere ka startu grupe C Evro kupa i balkanskom derbiju u prvom kolu. Na Gradskom bazenu gostuje Primorje.

Grupa C
Grupu C Evro kupa, uz Šabac Eliskir i Primorje čine još BVSC Žuglo iz Mađarske i Vaspo Hanover. Mađari dolaze iz možda i najjače lige u Evropi, u kvalifkacijama su bili iza Vašaša, branioca trofeja, dok su Nemci uložili velika sredstva i imaju velike ciljeve u Evropi i Nemačkoj. Šabac je domaćin i u drugom kolu, mađarskom predstavniku, 19. oktobra. Slede potom tri uzastopna gostovanja, a u Šapcu je Evro kup ponovo 9. decembra kada gostuje Hanover.


„Primorje“, uz čuvenu NK Rijeku jedan od sportski slavnih brendova ovog grada. Nastao još u doba Austro-ugarske, 1908. godine, jedan je od najstarijih na Balkanu. Bili su šampioni još Kraljevine Jugoslavije, igrali finale Kupa kupova, Kupa SFRJ, jednom i osvojili trofej, uspeli su da prekinu dominaciju Juga u Hrvatskoj i Jadranskoj ligi, igrali finale Lige šampiona 2012, međutim sredinom prošle decenije usledili su finansijski problemi što se odrazilo na rezultate. Ipak, škola je radila nesmetano, klub se oporavio i na novom početku ima velike planove.



U kvalifikacijama su izborili prvo mesto u grupi sa svim pobedama, savladavši pri tom Radnički i Oradeu, redovne učesnike Lige šampiona i domaćeg rivala Solaris. Jedni su od favorita u grupi C. Mlad tim je pojačan Lovrom Paparićem, doskorašnjim igračem Partizana, potom Darkom Brguljanom, holandskim reprezentativcem Kas te Rilom, u ekipi su odlični Čubranić, Babić. U četiri meča Regionalne lige zabeležili su jednu pobedu i tri poraza.

Šabac Eliskir nije ni favorit, ni autsajder u ovoj grupi, svakako je jedna od najzanimljivijih i kada se posmatra Liga šampiona i Evro kup. Šabac je uspeo da pobedi Primorje pre tri sezone u Regionalnoj ligi, a naredne dve Riječani su igrali u nižem rangu. Prethodno leto su se vratili u elitu.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa