5. oktobar 2023.5. okt 2023.
Mačva u dobroj formi

Mačva u dobroj formi

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Za bodove na Dunavu

Probijena defanziva Jedinstva. Ostanak u vrhu tabele. Naredni riva nepredvidljiv. Posle serije poraza iznandio u Vršcu. Mačva favorit
Planirala je tri boda protiv Slobode Mačva prethodnog petka, a osvojila je jedan, pripremala se da u sredu odigra meč protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, ali je odložen, no dva neplanirana ishoda nisu poremetila Šapčane i uz ulogu favorita na plećima uspeli su da savladaju Jedinstvo Ub na domaćem terenu i ostanu u vrhu tabele. Mladi reprezentativac Nigerije Ugiagbe postigao je gol odluke na startu drugog poluvremena.

Mačva – Jedinstvo (Ub) 1:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Gl. sudija: M. Delibašić (Vrbas); pomoćnici: Laluja (Vršac) i Šajin (Crvenka). Strelac: Uigabe u 47. minutu. Žuti kartoni: Novaković, Jovanović, Uigabe, Sladojević, Radunović (Mačva).
MAČVA: Gočmanac, Jovanović, Ristivojević, Sladojević, Savković, Vraštanović (Jevtić), Mijailović (Marković), Novaković, Peace (Dimitrijević), Radunović, Ugiagbe.
JEDINSTVO: Jovanović, Bogdanović, Stanojević (Milanović), Miladinović (Adamović), Doderovic, Andrić, Rajović (Vladisavljević), Radovanović, Zubairu, Dimitrić (Denić), Karikari (Khamis).


Sledi gostovanje u Beogradu, klubu velike tradicije, novobeogradskom Radničkom. Nekadašnji „Majstori sa Dunava“ daleko su od slave finaliste Kupa SFRJ pedesetih godina, ali su prethodne sezone bili u plej ofu, a u ovoj iako podmlađeni imaju sličan cilj. Imali su niz od četiri poraza, no prethodnog vikenda su sve iznenadili pobedom u Vršcu.

-Najvažniji dobitak ove sezone u odnosu na prethodnu je što smo smanjili oscilacije u igri. Još propuštamo neke izgledne prilike, ali sada uspevamo da rivala držimo daleko od gola čitav meč i onda je i bodovni saldo bolji. Tek je četvrtina prvenstva i cilj je da zadržimo ovakava pristup, da onaj ko je na terenu da sve od sebe za dres Mačve, da sačuvamo samopouzdanje i mislimo samo o prvom narednom rivalu – rekao je trener Ivan Kurtušić.

Prilika za novo slavlje u Beogradu


Najbolji igrač Beograđana je Đokić i najbolji strelac. Odbrana je jači deo tima, u odnosu na sezonu ranije veliki broj igrača je napustio ekipu, mnogo je i novajlija i tim se još uigrava. Dosadašnji tok sezone pokazuje da je Mačva favorit. Prethodne sezone je Mačva dva puta pobedila Beograđane, kao i u pripremnom meču.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa