Info

5. oktobar 2023.5. okt 2023.
M. Jovanović (foto: RK Metaloplastika Eliskir)

M. Jovanović (foto: RK Metaloplastika Eliskir)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Iščekujući Novi Sad

Obilić poslednji rival pred veliki derbi. Vranje imalo snage za jedno poluvreme. Povratak Alilovića. Snažnija odbrana omogućila lake golove. Obilić tim koji je često prijatno iznenađenje
Metaloplastika Eliskir odlično napreduje u Super ligi, četiri meča je rutinski rešila u svoju korist, učinila da se pojedini izostanci ne odraze na rezultat i sa pozicije jedan dočekuje peto kolo. U Vranju solidni domaćin ipak nije dorastao kvalitetu igrača Vladana Matića. Samo su u prvom poluvremenu donekle bili u igri, iako je i onda delovalo da je pitanje trenutka kada će Metaloplastika napraviti i dovcifrenu prednost. Drugo poluvreme je još slikovitije dočaralo razliku u kvalitetu.

Vranje – MP Eliksir 23:36 (15:20)
Vranje. Gledaca: 850. Sudije: Crnjanski i Alimpić (B. Palanka). Sedmerci: Vranje 3(3); MP 6(5). Isključenja: Vranje 10; MP 6 minuta.
VRANjE: Gašić (3 odbrane), Ivančević, Živković 2, Rakić 1, Stevanović, Petrović, Popović, Pavlović 5, Španjević (5 odbrana), Čolović 7, Matović, Međedović 1, Stanojković, Stamenković, Maksić 7 (3), Stevović.
MP: Pavković (2 odbrane), Dodić 9 (4), Alilović 1, F. Milovanović 3, I. Milovanović, Gavaševišvili 1, Jevtić 1, Arsić (10 odbrana), Damnjanović 1, Pavlović 5, Brajović 6, Jovanović 1, Papović 2, Petrović, Simić 1, Dakić 5.


-U prvom poluvremenu smo imali prevše grešaka, iako smo završili s prednošću nastupio nije bio dobar, u nastavku je to bilo značajno bolje. Još imamo prostora za napredak, ali idemo u pravom smeru i posle svake pobede razmišljamo šta nas očekuje dalje i sa istim ciljem posmatramo svakog narednog rivala – istakao je Vojislav Brajović.

Od izvlačenja takmičarskih brojeva govori se o 6. kolu i gostovanju Metaloplastike Eliksir u Novom Sadu, no do tog meča je preostala još jedna runda u kojoj na parketu treba opravdati ulogu apsolutnog favorita u odnosu na Obilić. Zaštitni znag „vitezova“ je trener Marko Pavlović koji uživa ugled u Ligi kao neko ko dugo radi i od mladih igrača stvara sastav dovoljno dobar da bude u sredini tabele. Svakog leta značajno se promeni ekipa, tokom ovog su stigli Stanić i Drobnjaković bekovi, Denić i Banduka kao opcije na krilu i Ivanić na pivotmenu. Iako im je opstanak jedini cilj, direktnog rivala, ekipu Uba su pobedili, dok su u tri poraza bili konkurentni snažniji: Partizanu, Zvezdi i Radničkom.

M. Gavašelišvili (foto: RK Metaloplastika Eliskir)


Nesumnjivo je Metaloplastika mnogo kvalitetnija od Beograđana, dva boda ne bi smela da dođu u pitanje, odnosno maksimalan učinak pred Novi Sad. Dobra vest da je u Vranju prvenstveni debi imao Alilović i tim se lagano kompletira. Forma je u usponu kod većine igrača i sve su to obećavajući znaci.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa