5. oktobar 2023.5. okt 2023.
A. Marković (foto: D. D.)

A. Marković (foto: D. D.)

ŠOTOKAN KARATE: PRVENSTVO SVETA

Tri svetska odličja

Četiri takmičara tri medalje. Dva srebra za Andreu, bronza za Anu. Dve bronze izmakle za tren. Kontinuitet uspeha
Andrea Marković, šabačka karatistkinja, članica ekipe Šabac – Fuđimi od prethodnog vikenda je dvostruki svetski vicešampion. U juniorskoj konkurenciji Andrea je bila druga u borbama pojedinačna konkurencija (apsolutna kategorija), a potom je medalju istog sjaja zaslužila nastupom u juniorskom miks timu reprezentacije Srbije.

Ana Bojić, branila je boje svog kluba, grada i države u seniorskoj konkurenciji, a bronzu je osvojila kao deo miks seniroskog tima Srbije.

Vrlo blizu bronzi bile su i Anđela Ružić, odnosno Sara Stošić. Anđeli je u kadetskim katama nedostajalo svega 0,2 boda za treće mesto, dok je Sara imala prednost u duelu za medalju, kao deo miks tima, međutim usled kazne gubi duel i odličje.

A. Bojić (foto: D. D.)


Pomenute dame nastupale su na Svetskom šampionatu u šotokan karateu u Grčkoj gde je reprezentacija Srbije u ukupnom plasmanu zauzela četvrtu poziciju u konkurenciji 28 država. Za nastup su ih pripremali treneri Dejan i Gavrilo Dašić.

-Više smo nego ponosni na nastup naših takmiačrki, ali i na kontinuitet uspeha na najjačem takmičenju. Iza svakog uspeha je veliki trud, rad, požrtvovanost i drago nam je kada se kroz medalje potvrdi to. Šabac je grad uspešnih sportista i ponosni smo što i kroz karate doprinosimo tome – rekao je Dejan Dašić.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa