5. oktobar 2023.5. okt 2023.
N. Cvejić

N. Cvejić

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Start iznad očekivanja

U Pazovi mali derbi kola. Start Šapčanki iznad očekivanja. Mladost podmladila tim, ali startovala takođe iznad očekivanja
Nakon žreba takmičarskih brojeva Medicinar je bio u teškoj situaciji, jer je znao da ga u prva četiri kola očekuju tri ekipe koje su prethodne sezone igrale u plej ofu i jedna koja je do finiša, zajedno sa njima, bila u plej of trci. Nakon tri kola, bez sumnje može da se konstatuje da su Šapčanke startovale iznad očekivanja. Vojvodina je deklasirana u ponedeljak i to bez Aleksandre Vasić i mnogo optimizma Šapčanke nose i u Novu Pazovu.

Medicinar – Vojvodina 36:18 (17:10)
Hala Zorka. Gledalaca: 400. Sudije: Musić i Đurašinović (oba Vrbas). Sedmerci: Medicinar 8(8); Vojvodina 5(4). Isključenja: Medicinar 14; Vojvodina 8 minuta.
MEDICINAR: Jarić (2 odbrane), Jovanović 7, Obradović 1, Ilić 1, Radić 2, Radović 2(2), Lackocić, Vasić 1, Cvejić (9 odbrana), Blagojević 4, Stević, Dragosavljević 5, Mandić 10(4), Rakić 3, Jakovljević.
VOJVODINA: Šarančić (4 odbrane), Aćimović 12(3), Savić, Božić, Mijailović, Čabarkapa, Guteša (1 odbrana), Todorovski, Veličković 1, Sivčev 1, Bulatović (3 odbrane), Trifunović 1, Đulinac, Bahun, Mitrović 1, Drinić 2.


-Treniramo dobro, trudimo se iz meča u meč da napredujemo i da na terenu pokažemo više nego u prethodnoj utakmici. Igramo bez straha, imamo poverenja u svoje mogućnosti i kada ispoštujemo dogovor sa trenerom, na parketu zaista delujemo dobro. Drago nam je zbog dve pobede i u petak nas čeka nezgodno gostovanje, međutim naš cilj nije da budemo jak rival, već da ostvarimo i tamo pobedu – rekla je Tamara Mandić, najefikasnija u meču protiv Vojvodina.

T. Mandić (foto: SRL fb strana)


Mladost je mnoge iznenadila prethode sezone ulaskom u plej of, bila je na pragu senzacije kada je u prvom meču polufinala pobedila Jagodinu u Jagodini, međutim nije imala snage za čudo. Ove sezone je tim podmlađen, ne toliko fizički snažan, koliko brz, te su kontranapadi najveća opasnost. Napustila ih je zaštitni znak Milica Glušica, a pojačala ih je iskusna Jelena Stekić, uz nekoliko mlađih rukometašica iz nižeg ranga. Imaju isti učinak kao Medicinar i vredne pobede nad Radničkim i u Nišu, na teškom gostovanju.

Medicinar je prethodne sezone slavio u Šapcu, poražen je u Pazovi, a posle dobrog starta oba tima, ovaj duel je i mali derbi kola.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa