18. april 2024.18. apr 2024.
Gol za bod: S. Abdulahi

Gol za bod: S. Abdulahi

FUDBAL: MAČVA U PLEJ OFU

Cilj ispunjen, snovi traju

Sezona je svakako uspešna, ali nema odricanja ni od Super lige. Baraž je daleko šest bodova, a u opticaju je 21. Dok san traje, traje i borba za ispunjenje
Bila bi Mačva u plej ofu i da je OFK odneo sva tri boda, ali bi na saldu bio bod manje i gorak ukus prekida serije bez poraza. Abdulahi je doneo zaslužen bod i omogućio snažnije slavlje na kraju. Mogla je i do tri Mačva posmatrano kroz izgledne šanse u drugom delu. Dve sezone Šapčani nisu uspevali do plej ofa, sada jesu i već sada sezonu mogu proglasiti uspešnom.

Mačva – OFK Beograd 1:1 (0:1)
Stadion Mačve. Gledalaca: 2.000. Gl. sudija: Stefan Đokić; pomoćnici: Mitić i Todorović. Strelci: Abdulahi u 90+2. za Mačvu; Georgijević u 13. za OFK. Žuti kartoni: Abdulahi, Jevtić, Vraštanović (Mačva); Stoisavljević (OFK)
MAČVA: Gočmanac, Abdulahi, Jevtić, Jovović (Adamović), Marković, Mijailović (Stanojević), Novaković, Pejović, Ristivojević, Stevanović, Vraštanović (Đorđić).


-Uspeli smo u primarnom cilju, pokazali smo kvalitet onda kada je to bilo najvažnije, podigli se iz teške situacije, početkom proleća, vezali dobre rezultate i obezbedili ono što smo zaslužili radom i požrtvovanjem. Ne stajemo na ovome, sada želimo da iznenadimo mnoge u plej ofu i da se borimo za baraž – naglasio je Vlada Mijailović.

Letošnje ambicije su ispunjene, ali ne prestoji sedam lagodnih rundi, već sedam teških utakmica gde se traži šansa za korak više, naglašava predsednik kluba Pejović.

Raspored plej ofa
1. Mačva – Grafičar (21.04 – 18:00)
2. Radnički – Mačva (27.04)
3. Smederevo – Mačva (01.05)
4. Mačva – OFK Beograd (08.05)
5. Jedinstvo – Mačva (25.05)
6. Mačva – Inđija (18.05)
7. Tekstilac – Mačva (26.05)


-Ponosan sam na tim, na momke. Bila je torbulentna zima, ali ja sam verovao da možemo i to sam naglasio na izbornoj skupštini. Pokazali smo snagu. U plej ofu nema pritiska, ali želje velike ima. Idemo dalje, tražimo priliku za baraž, borimo se dok prilika postoji – dodao je Pejović.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa