11. april 2024.11. apr 2024.
Plej of je blizu (foto: FK Mačva)

Plej of je blizu (foto: FK Mačva)

FUDBAL: OFK U ŠAPCU, POKLON majice ZA POSETIOCE

Proleće, romantika, nada

Duel protiv rivala velikogimena. Na Karaburmi će biti igrana opet Super liga. Mačva blizu plej ofa, drži sve u svojim rukama i favorit je za doigravanje
Kada dolazi najpoznatiji OFK u Šabac, to je poseban događaj, svakako dolazi plavo-beli tim, „romantičari“ mnogo kvalitetniji nego prethodni put, proleća 2017. godine. Onda je to bio tim koji nezaustavljivo odlazi u niži rang, sada je tim na korak od višeg. Mačvu može da inspiriše ime rivala, ali mora da misli na sebe i učini poslednji korak ka plej ofu.

Grafičar – Mačva 2:2 (1:1)
Beograd. Gl. sudija: N. Đorđević (Guča); pomoćnici: Novaković (Guča) i Živković (NS). Strelci: Ristivojević u 18. i Ristić u 65. za Mačvu; Ajdar u 34 i Ristivojević (ag) u 90. za Grafičar. Žuti kartoni: Ristić i Adamović (Mačva).
MAČVA: Savić, Stevanović, Marković, Jevtić, Jovović (Adamović), Ristić (Abdulahi), Vraštanović, Mijailović (Sladojević), Ristivojević, Novaković, Radunović (Đorđić).


Minuti su delili od četvrte pobede u nizu koja bi taj cilj već postigla, ali i sa bodom iz Beograda, Mačva sve ima u svojim rukama. Realno, šanse su velike. Pobeda garantuje plej of, a ni remi ili poraz nisu kraj nada. Dovoljno je da izgubi Grafičar u Užicu, i Mačva je među osam bez obzira na ishod u Pocerskoj. Ukratko, u konkurenciji su: Mačva, Radnički, Grafičar i Dubočica, tri ekipe će u plej of, jedna u plej aut, trenutno sve dele isti bodovni saldo.



OFK na proleće rezultatski ne liči na tim od jeseni, no zaliha je prevelika da im bilo šta bude ugroženo. Imaju dva člana među tri vodeća strelca lige, Georgijević i Marković, nekoliko irača internacionalnog iskustva i svakako su favoriti.
Pre sedam sezona Mačva je pobedila 3:0 u Šapcu, ali je onda ona ulazila u Super ligu, OFK je bio na dnu. U jesenjem delu bilo je 2:1 za OFK.

Kao i na prethodnim utakmicama istočna tribina biće otvorena za osnovce, dok će svi posetioci koji kupe ulaznicu dobiti majicu FK Mačva.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa