12. oktobar 2023.12. okt 2023.
Dubočica naredni izazov za Mačvu

Dubočica naredni izazov za Mačvu

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Dubočica teče do Šapca

Kažu prisutni i oni koji su meč posmatrali putem linka da bi Mačva donela tri umesto jednog boda sa gostovanja u Beogradu, kada bi u Prvoj ligi Srbije postojao VAR sistem, mada ko je gledao pre dve nedelje Totenhem i Liverpul, u najjačoj ligi sveta, video je da ni on ništa ne garantuje. Bilo kako bilo, Mačva je ostala neporažena protiv Radničkog, ali žali za dva boda i poništenim golom iz, čini se, regularne situacije. Svakako je i sa bodom visoko pozicionirana, niz bez poraza je produžen, a ukoliko opravda ulogu favorita protiv Leskovca, brzo će biti zaboravljen Novi Beograd.

Radnički (NB) – Mačva 1:1 (0:1)
Novi Beograd. Gledalaca: 200. Gl. sudija: N. Bikić (Zrenjanin); pomoćnici: Šain (Vršac) i Stojković (Beograd). Strelci: Radunović u 12. i Nuredini u 60. minutu. Žuti kartoni: Simčević, Đokić, Koca (Radnički); Radunović i Abdulahi (Mačva).
MAČVA: Gočmanac, Jovanović, Ristivojević, Sladojević, Savković, Vraštanović (Jevtić), Mijailović (Ristić), Novaković, Peace (Abdullahi), Radunović (Petrović), Ugiagbe (Dimitrijević).


Dubočica je novi član Prve lige, ali ima evropske uslove i sigurno da je plan u dogledno vreme plasman u Super ligu. Već u ovoj sezoni su važili za moguće iznenađenje. Igraju solidno, posebno u gostima, četiri od šest mečeva su neporaženi, treći su u ligi po tom učinku, imaju i pobedu jednu, tako da mogu da budu nezgodni. Najbolji strelac je Dušan Savić, međutim njihova snaga je podatak da je osam različitih igrača postizalo golove. Među standardnim prvotmcima i osloncima ekipe je Đorđe Belić, doskorašnji igrač Mačve. Nepriksonoven OFK Beogradu su tri gola dali, a „romantičari“ su ukupno u deset kola primili osam.

P. Radunović


-Liga je izjednačena, ništa nije izvesno i uspevaju oni koji daju i više od maksimuma. Moramo imati taj pristup protiv Leskovčana, kako nas ne bi iznenadili. Cilj je pobeda i nastavak serije dobrih rezultata. Uveren sam da smo mi ti koji se pitamo – istakao je Ivan Kurtušić.

N. Jovanović
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa