12. oktobar 2023.12. okt 2023.
P. Gavrilović (foto: VK Šabac fb)

P. Gavrilović (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: EVRO KUP

Preokret za polet

Tri loše i jedna izvanredna četvrtina. Važna i velika pobeda pred nastavak takmičenja. Značajna doza samopouzdanja. Mađari za sedam dana
Tri četvrtine se većina prisutnih na tribinama pitala šta se događa, a momci u bazenu su tražili sebe. Znali su svi da je Primorje izuzetan tim, no domaći su neiznuđeno grešili, ali i kod izrađenih akcija lopta je češće pogađala stativu ili prečku. Kapiten Repanović i mladi Maraš su bili van igre zbog tri isključea od polovine trećeg perioda, dok je u samom finišu ovog dela na semaforu stajali 8:4 za Riječane. Bilo je potrebno čudo ili Šabac Eliksir iz dosadašnjeg dela sezone...

Šabac - Primorje 10:8 (2:3, 2:3, 1:2, 5:0)
Gradski bazen. Gledalaca 800. Sudije: Budramis (Grčka) i Petronili (Italija). Isključenja: Šabac 12; Primorje 11. Peterci: Šabac 1(1); Primorje 2(2).
ŠABAC ELIKSIR: Živojinović, Maraš, Toholj 2, Repanović, Kopcev, Krug 1, Barać, Stanić, Mačić 1, Dragović 1, Stojanović 4 (1), Korać 1, Gavrilović. Trener: Ličanin.
PRIMORJE: M.Čubranić, L. Babić. Tomić, Tončinić, Brubnjak 3 (2), Brguljan 3, N.Čubranić 1, K.Banić, Burburan, Te Ril 1, Kripa, Paparić, Jurić.


Počeo je četvrti period i osam minuta u kome Šabac igra na nivou evropskog velikana i Primorje koje ne može da se snađe. Za dva minuta 8:5 postaje 8:8, Stojanović je dominantan, odvažili su se Dragović i Korać. Minut i po pre kraja Šabac vodi, minut pre kraja je i plus dva, pobeda, čudesna je ostvarena.
Već narednog četvrtka u goste dolazi BVSC Žuglo. Mađari su pobedili Hanover 10:9 u prvom meču. Istakao se Tamaš Balaš Đarfaš, no rivali sa severa su zabranjena tema dok ne prođe derbi protiv Partizana u subotu.

O. Stojanović (foto: VK Šabac fb)


-Dopustili smo brojne propuste tokom utakmice, pravili smo suviše grešaka i velika je stvar što smo uspeli da se trgnemo i pobedimo. Ova utakmica mora biti važna lekcija za nas, kako nam se loši periodi ne bi ponovili u narednim utakmicama – rekao je čuvar mreže i jedan od oslonaca preokreta Pavle Gavrilović.

Šapčani nakon duela protiv BVSC će tri puta uzastopno gostovati u Evro kupu, a tek 9. decembra su ponovo u Šapcu, u meču poslednjeg kola protiv Hanovera.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa