12. oktobar 2023.12. okt 2023.
Foto: OŠ "Jevrem Obrenović"

Foto: OŠ "Jevrem Obrenović"

Dečja nedelja u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“

Zanimljiva, edukativna, kreativna i zabavna nedelja

Dečja nedelja pod nazivom „Veliko srce dece Srbije“ obeležena je u Jevremovoj školi od 2. do 8. oktobra. U matičnoj školi i u izdvojenim odeljenjima učenici, njihovi učitelji i nastavnici imali su brojne prezentacije, radionice, sportska takmičenja i druženja na kojima su kroz zabavu i igru učili važne životne lekcije
U ponedeljak, 2. oktobra, školu su posetili pripadnici Agencije za bezbednost saobraćaja grada Šapca i Policijske uprave Šabac. Ovom posetom zvanično je počelo obeležavanje ovogodišnje Dečje nedelje.

Učenici su se podsetili pravila ponašanja u saobraćaju i koliko je važno poštovati ih. Najveće interesovanje učenika privukli su policijska vozila i motor. Priču o bezbednosti u saobraćaju su upotpunili učenici III2 koji su izveli plesnu tačku uz kompoziciju „Stop, stani“. Ovo je druga saradnja sa Agencijom za bezbednost saobraćaja grada Šapca i Policijskom upravom Šabac od početka ove školske godine. Prvi razred je realizovao likovnu radionicu pod nazivom „Srce od jesenjeg lišća“.


Drugog dana školu su posetile članice KUD “Šabačke mažoretkinje”. Predstavile su se kroz muziku i ples. Učenici su uživali posmatrajaći kako vešto rukuju mažoret štapovima. Imali su priliku i sami da izvedu neke pokrete koristeći štapove. Dom zdravlja je realizovao predavanje zaposlenih u Službi preventivne dečje zaštite kod učenika drugog razreda, a narednog dana predavanje je održano kod učenika trećeg razreda.

U sredu, 4. oktobra, nastupio je hor mlađih razreda. Svojim pesmama poveli su prisutne kroz svet mašte, drugarstva i igre. Učenice IV razreda su izvele karnevalski nastup u kostimima u obliku leptirovih krila. Muzikom i plesom dočarale su neobični život leptira. Za učenike trećeg razreda organizovano je interesantno muzičko natpevavanje i karaoke.

U četvrtak, 5. oktobra, u okviru obeležavanja Dečje nedelje učenicima škole su se predstavili članovi prvog i drugog ansambla Kulturno umetničkog društva „Abrašević“ iz Šapca. U veseloj i razigranoj atmosferi učenici su uživali u spletu igara iz Levča, Mačve i Šumadije. Gromoglasnim aplauzom su izrazili divljenje umetničkom i veštom igranju koje su pokazali njihovi stariji drugovi, kao i želju da budu deo ansambla. Istog dana realizovan je kviz znanja pod nazivom „Zdrava hrana“ u školskom dvorištu za učenike četvrtog razreda. Nagrada za sve učesnike bile su jabuke, simbol zdravlja i snage.

U petak su učenici četvrtog razreda izveli predstavu pod nazivom „Dan različitosti“. Sjajan način da se završi Dečja nedelja i da se istaknu dečja prava, tolerancija, empatija i solidarnost.
Produženi boravak je učestvovao u aktivnostima koje su organizovane povodom Dečje nedelje. Ove godine su to bile sportsko-rekreativne aktivnosti i likovna radionica pod nazivom „Od srca srcu“. Učenici su zaista uživali u druženju, međusobnom takmičenju, a pre svega u igri, koja je sastavni deo odrastanja.

I u starijim razredima organizovane su prigodne aktivnosti povodom Dečje nedelje: izložba u holu škole na temu „Veliko srce dece Srbije“ i kreativne aktivnosti u školskom dvorištu na temu „Društvene igre i mi sa njima“.

Bila je ovo jedna zanimljiva, edukativna, kreativna i zabavna nedelja u OŠ „Jevrem Obrenović“ posvećena deci i njihovom detinjstvu.
profesor srpskog jezika i književnosti Slavica Topić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa