12. oktobar 2023.12. okt 2023.
N. Toholj (foto: VK Šabac fb)

N. Toholj (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Domaći derbi

Sezona VK Šabac Eliksir obeležena je na startu derbi mečevima. Nakon evropskih duela, sledii prvi derbi na domaćoj sceni, a rival je Partizan. Dva tima su već stari rivali, iako je tradicija Beograđana mnogo duža i uspešnija.

Partizan je prethodnih godina trpeo finansijske uspone i padove, međutim škola kluba je jedna od najboljih u Evropi i kroz sve te godine stalno su stizali novi prvotimci koji su crno-bele držali u vrhu domaćeg vaterpola. U svakom od najboljih klubova ima nekoliko izdanaka škole sedmostrukog šampiona Evrope, a i u prvom timu su sada nekolicina mladih igrača predvođena Lukom Gladovićem. Iskustvo i kvalitet podižu prekaljeni igraći: Tomić, Drašković, reprezentativac, pridošlica iz Radničkog, Rus Mirzajev, golman vicešampiona Evrope Žoao Fernandeš, uz starosedeoce: Smiljevića, Gaka, Trtovića, Bodirogu, a odlično sa njima radi trener Korolija, dvostruki vicešampion (do 17 i do 20 godina reprezentacija Srbije prethodnog leta). Nisu slučajno favoriti iz senke crno-beli. Da nije bilo „čudnog“ poraza Savone, vicešampiona Evro kupa od Palerma, bili bi i Beograđani u grupnoj fazi drugog evrpskog takmičenja.

Iako su domaćini obično uspešniji u duelima ova dva kluba prethodnih sezona, pravila nema, pobeđivali su i jedni i drugi na gostovanjima, bilo je i nerešeno, te ni u subotu nema ni favorita, ni autsajdera, niti je moguće predvideti tok meče, kao ni ishod. Sve je otvoreno.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa