19. oktobar 2023.19. okt 2023.
Foto: Mačvainfo.rs

Foto: Mačvainfo.rs

Požar na deponiji Nišno polje

Nesavesni pojedinci nanose veliku štetu

-Zbog nekoliko kilograma gvožđa naprave ko zna koliku štetu. Apelujemo da se to ne radi, jer, osim što uzrokuju materijalnu štetu, ugrožavaju ljudske živote- podvukao je direktor JKP „Bogatić“ Vladan Popadić
Deponija Nišno polje ponovo je gorela u subotu popodne, ali je brzom intervencijom vatrogasaca požar lokalizovan. Radnici JKP „Bogatić“ koji su pomogli da se spreči širenje vatre su od početka ove sedmice bili i dalje na dežurstvima. Direktor tog preduzeća Vladan Popadić kaže da su mehanizacijom „presekli“ da ne zahvati susedne njive.



-Vatrogasci su zaista bili na visini zadatka, uspešno su intervenisali na tri- četiri lokacije, Bogatić, Sovljak, Zminjak, Crna Bara i i dalje su dežurni. Požar i vatra su stavljeni pod kontrolu. Morali smo da lokalizujemo požar na jednom mestu, a isto tako da sprečimo da ode na druge njive. Zaustavili smo dalje širenje, sam požar je ugašen u subotu uveče, ali dim je još prisutan kao posledica. Mi smo od subote na terenu. Dok su vatrogasci gasili, mehanizacijom smo prevrtali užarenu masu. Juče smo radili ceo dan, od jutros prevrćemo masu koja dimi, vatrogasci je polivaju, obezbedili smo potrebne količine zemlje kojom zasipamo. Ta aktivnost će do kraja biti na snazi. „Presekli smo“ na dva- tri mesta da se požar ne bi proširio, ali, koliko smo videli izlaskom na teren, prešlo je sa zapaljenog strnjišta na susednoj njivi- naveo je Popadić u ponedeljak.

Podsetio je da je ta deponija stara 40 godina i da se sav otpad odvozi na Regionalnu deponiju „Srem- Mačva“.

-Kad se nakupi određena količina otpada, mi lagerujemo i onda nesavesni pojedinci upadnu sa zadnje strane i pale. Zbog nekoliko kilograma gvožđa naprave ko zna koliku štetu. Apelujemo da se to ne radi, jer, osim što uzrokuju materijalnu štetu, ugrožavaju ljudske živote- podvukao je Popadić.
D.D.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa