2. novembar 2023.2. nov 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Radovi na uređenju Savske ulice

Asfalt menja kocku

Dva sloja asfalta će zameniti granitne kocke. Osim klovoza obnova ulične rasvete u okolini i biciklističko/pešaka staza uz ulicu. Kocke će oblikovati niše zelenih površina za predah. Asfaltiranje u dužini od 500 metara
U toku su radovi na asfaltiranju i uređenju Savske ulice, u blizini kvantaške pijace. Saobraćajnica u dužini od 500 metara je presvučena prvim slojem asfalta, a odvijaju se i aktivnosti i na izgradnji pešačko/biciklističke staze sa adekvatnom signalizacijom.

Planirano je postavljanje još jednog sloja asfalta, ivičnjaka, slivnika, postavljanje zelene površine između kolovoza i pešačko biciklističke staze, kao i rekonstrukcija javne rasvete na ovom potezu kako bi staza bila sve vreme osvetljena. Širina kolovoza je sedam metara, dok će pešačko/biciklistička staza biti tri metra.

Foto: "Glas Podrinja"


-Ulica je bila u lošem stanju, imala je ulegnuća i oštećenja. Sada pravimo mnogo lepši prilaz reci Savi. Očekujemo završetak za dvadesetak dana. Saobraćajnica će posebno dobiti na značaju kada bude završeno međunarodno putničko pristanište, koje je počelo da se montira. Planirano je i pravljenje pet niša, odnosno prostora sa novim mobilijarom, za odmor i predah - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prilikom posete radovima i dodao da su sve ovo koraci ka konačnom izlasku grada na Savu.

Foto: "Glas Podrinja"


-Nameravamo u narednih godinu dana da od Dudare napravimo zelenu oazu sa sadržajima za sugrađane svih životnih doba, ljubitelje prirode i reke Save.

Benefite od rekonstrukcije Savske očekuju i trgovci koji privređuju uz nju.

Foto: "Glas Podrinja"


-Svaki nova, odnosno obnovljena saobraćajnica je od velikog značaja, Savska ulica je važna za nas trgovce, za kupce, da se spreče zastoji i olakša prilazak - rekao je Luka Jokić trgovac.

Asfalt je zamenio u Savskoj ulici granitni kocku koja će biti upotrebljena za izvođenje niša odmora i predaha.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa