2. novembar 2023.2. nov 2023.
M. Jovanović (foto: RK Metaloplastika)

M. Jovanović (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA

Predah pre Partizana

Drugo mesto na vikendu odmora. Poraz samo od Vojvodine. Najveća podrška u Super ligi. Dodić četvrti strelac ekipe. Sledi niz teškh mečeva
Oktobar je Metaloplastika Eliksir završila pobedom, učvršćena na poziciji dva pred kratku pauzu. Radničkog su se pribojavali, ali su uspeli da osvoje dva boda na nezgodonom gostovanju i steknu i tu prednost u odnosu na Partizan koji je na istom mestu remizirao. Sada sledi Partizan u Šapcu, sredinom novembra, za potvrdu pobede u Kragujevcu.

Radnički (KG) - MP Eliksir 29:35 (16:19)
Dvorana “Jezero”. Gledalaca: 200. Sudije: Antić I Jakovljević (obe Beograd). Sedmerci: Radniči 6(2); MP 1(1). Isključenja: Radnički 4; MP 10 minuta.
RADNIČKI (KG): Đerić (5 odbrana), Maljević 1, Stanisavljević 2, Davidović 5, Mutavdžić 1, Perić (3 odbrane), Mojsilović, Kasalović, Barudžić 8, Knežević 1, Utvić 1, Stanojev 7, Panić 2, Stanojević, Ivanović (2 odbrane), Barjaktarević 1.
MP: Pavković, Dodić 7, Alilović 5, F. Milovanović 2, I. Milovanović, Gavašelišvili, Jevtić, Arsić (18 odbrana), Damjanović 1, Pavlović 3, Brajović 4, Jovanović 8, Pavlović, Papović, Petrović 3, Simić 1.


Metaloplastika se ističe kao najefikasniji tim Super lige. Mnogo novih igrača se, deluje, solidno uklopilo, uz probleme sa povredama. Mateja Dodić, sadašnjost i budućnost srpskog rukometa je najbolji strelac ekipe i četvrti strelac Super lige. Metaloplastika je najsposećeniji tim Super lige, dok je kapiten, Darko Arsić, najčešće proglašavan za najboljeg igrača utakmice. Vodeći je čuvar mreže u Super ligi. Metaloplastika se može pohvaliti kao jedan od timova sa najmanje isključenja u dosadašnjem toku Super lige.

-Uvek nakon pobede sve deluje lakše. Zadovoljan sam sa igrom u Kragujevcu, mislim da je dobar bodovni saldo, greške se dešavaju, no kada imate jedan zid poput Arsića na golu sve je lakše. Sledi pauza i to je prilika za dobar rad. Zadovoljan sam, ali znam i da možemo mnogo bolje i nadam se da ćemo to pokazati u mečevima koji slede – istakao je trener Vladan Matić.

M. Papović (foto: RK Metaloplastika).


Jedini poraz ostaje od Vojvodine, a za šabački klub sledi gušći i izazovniji raspored. Drugog vikenda novembra gostuje Partizan, potom sledi put u Ub. U kratkom roku će morati plavi u Pančevo uz dvomeč protiv Finaca u Evro kupu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa