2. novembar 2023.2. nov 2023.
Borba za povratak na kolosek pobeda: FK Mačva

Borba za povratak na kolosek pobeda: FK Mačva

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Protiv lidera i lošeg niza

Nedostatak igrača primetan. Tri meča bez gola. Protivnik sledi koji je najjači u Ligi. Uvek je favorit. Osim Radunovića svi na raspolaganju
Do pre nekoliko nedelja je sve delovalo dobro, a sada se ponovo čini loše i zabrinjavajuće za sve najvijače Mačve. Od još jednog remija više boli neefikasnost i treći meč bez postignutog gola. Nedostatak Radunovića se jako oseća, ali nije jedini van stroja. Usledio je pad na tabeli, a sledi najteže gostovanje, lideru i realno ekipi koja će, osim u slučaju nekog čuda, naredne sezone igrati u Super ligi, OFK Beogradu.

Mačva – Grafičar 0:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 800. Gl. sudija: N. Petrović (Šajkaši); pomoćnici: Lovre (NS) i Tošić (Vlasotince). Žuti kartoni: Jovanović, Peace, Jovović, Stevanović (Mačva); Maksimović i Mijatović (Grafičar).
MAČVA: Gočmanac, Jovanović, Ristivojević, Jevtić, Savković (Stevanović), Jovović, Peace, Mijailović (Branković), Ristić (Pejović), Petrović (Abdullahi), Dimitrijević.
RFK Grafičar: Guteša, Matić, Šljivić (Ajdar), Petrović (Mijatović), Babakar (Đukić), Vasiljević, Ćurić, Jovanović, Favour, Radojević, Maksimović.


OFK Beograd je tavorio u Srpskoj ligi nekoliko sezona, a onda je prethodne zime napravio izmene na više nivoa, tim pred gašenjem, na stadionu pred raspadom, u vrlo kratkom roku postao je moćan i nepobediv tim, stabilan finansijski i klub gde svi žele da dođu. Nije neočekivano što je novajlija bez poraza u 13 kola, već što ima tri remija, a ne sve pobede. Daleko je već od ostalih. Ubedljivo su najefikasniji, imaju najboljeg strelca lige Kahvića, igrače poput: Markovića, Kaluđerovića, Kasalice, Georgijeva, Mituljkića, Đermanovića praktično dve jake ekipe i uvek su favoriti.

Izazov za trenera: I. Kurtušić


-Meč po meč, moramo tako. Uveren sam da je ovo liga u kojoj svako svakoga može da pobedi. Naš protivnik je najjači klub u takmičenju, no mi ćemo konačno, nakon povreda i suspenzija, uz izuzetak Radunovića, imati kompletan tim na raspolaganju – istakao je Ivan Kurtušić, trener Mačve.

Mačva i OFK su poslednji put igrali u sezoni 2016/17. Mačva je pobedila 1:0 na Karaburmi, 3:0 u Šapcu. Na kraju je Mačva bila prva, OFK poslednji, no mnogo toga se izmenilo od tog proleća 2017.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa