Info

5. april 2012.5. apr 2012.
LIDER U PROIZVODNjI ČELIČNIH PROIZVODA DOLAZI U ŠABAC

POČETAK NOVE PRIVREDNE EPOHE

Predstavnici Republike Srbije, grada Šapca i kompanije „Danieli“ potpisali su Memorandum o razumevanju, čime su stvoreni uslovi za investiranje tog italijanskog industrijskog giganta u Šapcu. Memorandum su, u Predsedništvu Srbije, potpisali ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, operativni direktor kompanije „Danieli“ Franko Alceta i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević. Ministar u Vladi Republike Srbije, Šapčanin Dušan Petrović, smatra da će dolazak italijanske kompanije o&#
Kompanija „Danieli“ je treća po veličini među dobavljačima opreme za čeličane i metalsku industriju u svetu, a sa proizvodnjom u vrednosti od milijardu evra godišnje učestvovala bi u srpskom izvozu sa više od 13 odsto i bila naš najveći izvoznik. Šta za grad Šabac predstavlja dolazak „Danielija“, koliko će ljudi zaposliti italijanska firma i da li saradnju sa ovom kompanijom mogu očekivati dobavljači i kooperanti?
- To je najveća investicija koja se pojavila u Srbiji, veća od Fijata, vredna više od 500 miliona evra gde bi posao trebalo da pronađe više od 1.000 ljudi, a posredno, kroz saradnju sa kooperantima i mrežom dobavljača, mnogo više od tog broja. Dolaskom „Danielija“ pojaviće se značajan broj saradnika ove kompanije koji će uticati na povećanje investicija i otvaranje novih radnih mesta. To je izuzetno značajno za čitavu Srbiju, a za Šabac to predstavlja početak jedne potpuno nove epohe u razvoju grada.
Da li će dolazak italijanske kompanije uticati i na ostale investitore, odnosno, može li se očekivati da u skorije vreme još neka fabrika otvori proizvodne pogone u Šapcu?
- Ovo je izuzetno značajna stvar za Šabac sa više aspekata. Pre svega, Šabac ima najveću industrijsku zonu, ne samo u Srbiji, nego i u čitavoj Jugoistočnoj Evropi, u kojoj se nalazi 600 hektara kompletno uređenog zemljišta. Dolazak ovako velike kompanije predstavlja svojevrsni sertifikat kvalitetnog rada lokalne samouprave, pri čemu možemo očekivati da će se u vrlo kratkom vremenskom periodu značajan broj drugih kompanija zainteresovati za ulaganja u Šabac. Sigurni smo da će oni pronaći interes da pored jednog takvog giganta, kakav je „Danijeli“ smeste svoja industrijska postrojenja. Što se nas tiče, mi smo odgovornim ponašanjem tokom proteklih 12 godina doprineli da Šabac bude spreman za takva ulaganja. Dolazak jedne od najvećih svetskih fabrika za proizvodnju čeličnih proizvoda predstavlja povećanje izvesnosti da ćemo doći do novih radnih mesta preko novih investicija i sa novim kompanijama.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa