9. novembar 2023.9. nov 2023.
Povratak u OKK Šabac: A. Rašić

Povratak u OKK Šabac: A. Rašić

KOŠARKA: OKK ŠABAC

Rašić na čelu

Proslavljeni košarkaš predvodi klub. Dug i postepen proces na stvaranju kontinuiteta rezultata. Rad u svim strukturama i selekcijama kluba. Upravni odbor će biti proširen uskoro
Novi predsednik Omladinskog košarkaškog kluba “Šabac” je Aleksandar Rašić, proslavljeni šabački košarkaš i aktuelni pomoćnik u stručnom štabu OKK Beograd. Izabran je jednoglasno na sednici skupštine Kluba.

Aleksandar Rašić je rođen u Šapcu 1984. godine. Karijeru je započeo u mlađim kategorijama OKK Šapca, potom je nastupao za FMP Železnik, Borac Čačak, Efes, Hapoel, Dinamo, Albu, Partizan, Trabzonspor, Lietvus, Montepaski, Ankaru, Konjaspor, Megu, Steauu, Kluž. Igrao je u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu 2009. i 2011. godine, odnosno Svetskom 2010. godine. Osvajao je nacionalne trofeje u više država, a sa Partizanom je igrao na finalnom turniru Evrolige 2010. godine u Parizu.


Dosadašnji Upravni odbor na čelu sa Jelenom Stošić podneo je ostavku. Ona ostaje na poziciji trenera ženske seniorske ekipe.

Košarkaš koji je ponikao u klubu koji sada predvodi, biće u ovom mandatu na čelu Upravnog odbora gde su još: Jelena Mačvan, privatna preduzetnica, potpredsednica kluba, potom Dušan Stojković, inženjer geodezije i Stefan Ivanović, kreator brendova koji je na istom zadatku bio u kompanijama iz različitih oblasti, poput Mekdonaldsa, Cipiripija i sl. U planu je kooptiranje još članova u UO sa kojima su pregovori u toku.

Novo rukovodstvo – stare želje


-U planu je omasovljenje škole i stvaranje od Šapca jednog košarkaškog centra. OKK Šabac je veliko ime i naša obaveza je da obezbedimo kvalitetan rad kako deca ne bi rano odlazila od kuće. Važno je da dobijemo više termina, lakšu organizaciju treninga, a u perspektivi i formiranje trenažnog centra. Pred nama je dug put i planski rad, ne želimo instant rešenja, već bazu i napredak na svim poljima i u svim kategorijama. Verujem da su teški dani iza nas i da za klub i navijače dolazi lepši i uspešniji period.- rekao je novi predsednik Kluba zahvalivši se svima koji su u teškim godinama bili uz klub u različitim ulogama i omogućili da opstane.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa