9. novembar 2023.9. nov 2023.
Foto: KK "Taur"

Foto: KK "Taur"

KK „Taur“: Aleksandra Stanojević i Lale

Poverenje kao ključ uspeha

Jahanje kao opredeljenje, uspeh kao rezultat poverenja. Poverenja u sopstvenu veštinu, trenersko znanje i pre svega Lala-ravnopravnog partnera na terenu. KK „Taur“ i Šabac kao izbor zasnovan na tradiciji
Aleksandra Stanojević i Lale ove takmičarske sezone Konjičkom klubu Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika Šabac doneli su devet zlatnih medalja. Svaka utakmica bila je nova avantura, igra, ali i izazov. Svako zlatno odličje rezultat Aleksandrinog i Lalovog predanog rada i zalaganja trenera.

Učenica sedmog razreda iz Sremske Mitrovice u Šabac dolazi baš zbog ovog konjičkog kluba. Jahanje je njena ljubav i opredeljenje, a naš grad izbor zasnovan na dugogodišnjoj tradiciji konjičkog sporta. Lale, kao podjednako važan član ovog dvojca, temperamentan i neodoljivo šarmatan konj bele grive, vlasništvo je KK „Taur“, Kluba za koji Aleksandra tvrdi da na pravi način neguje gore navedenu tradiciju, a od mladih jahača izvlači najbolje.

Lale: odan partner na terenu i dobar prijatelj van njega, Foto: KK "Taur"


Nema mesta strahu, već samo ljubavi
Jahanje je Aleksandrina ljubav i izbor. Voli konje od kad zna za sebe, a u sedlo je prvi put sela sa četiri godine.

-Jahanje je moj izbor zato što sam oduvek volela konje, ta ljubav me privukla ka jahanju i održala u tom sportu. Sa četiri godine, na Zlatiboru sam prvi put sela na konja, a poslednjih pet godina se ozbiljnije bavim ovim sportom- objašnjava Aleksandra Stanojević i dodaje:

-Ovo za mene nije samo sport, već nešto što me usrećuje i čini kompletnom. Preporučila bih ga svakom ko želi i ko je spreman za nešto malo drugačije u svom životu, uz mali savet: ukoliko jahanje i preskakanje prepona postane i vaš izbor, nema mesta strahu već samo ljubavi!

Aleksandra, Lale i trener Predrag Savić, Foto: KK "Taur"


Bitan faktor: Lale
Upućeni kažu da je prvi utisak nešto što u velikom broju slučajeva određuje naše mišljenje o nekome. Sa druge strane, gospodin Lale se prilikom prvog susreta sa Aleksandrom nije pokazao u najboljem svetlu. Blago rečeno. Slikovitije: prisutnima u Hali je upriličio pokazni trening svojeglavosti.

-Prvi dan u klubu je obeležilo malo živahnije ponašanje jednog konja u sali. Trčanje u krug, izbacivanje, propinjanje čak njih troje je pokušavalo da ga uhvati, na kraju su i uspeli i izveli ga iz sale. U povratku kući moj komentar mami je bio da mi se sviđa novi klub i jedva čekam da počnem redovne treninge ali da ne želim nikako da jašem onog nemirnog konja. Pogađate, taj konj je bio Lale- priča Aleksandra.

Ovo za mene nije samo sport, već nešto što me usrećuje i čini kompletnom. Preporučila bih ga svakom ko želi i ko je spreman za nešto malo drugačije u svom životu, uz mali savet: ukoliko jahanje i preskakanje prepona postane i vaš izbor, nema mesta strahu već samo ljubavi


Vremenom, uz mnogo truda, adekvatne nege i ponovo nezaobilazne ljubavi, Lale postaje odan partner na terenu i dobar prijatelj van njega. Bitan učesnik u postizanju zlatnih rezultata.

- Lale je jedan od najbitnijih faktora u postizanju mog uspeha jer imam puno poverenje u njega. On je taj koji me je vodio svojim znanjem dok sam učila osnove o preskakanju prepona. Najvažnije od svega je što verujemo jedno drugome. Sa tim poverenjem se stvara čvrsta veza između konja i jahača koja je presudna za ostvarivanje velikih rezultata- kaže Aleksandra i navodi da su joj najveći uspeh dosadašnje medalje, osvojene sa Lalom, a da joj je san da ostvari svoj pun potencijal u ovom sportu, te postigne najvišu tačku u preponskom jahanju.

Foto: KK "Taur"


Šabac i KK „Taur“ kao izbor
Ukoliko želimo da napredujemo u nečemu od presudne važnosti su naša volja i posvećenost, a odmah na drugom mestu uslovi i treneri. Mesto gde imamo slobodu da se razvijamo i vođstvo i iskustvo onih koji su pre nas prolazili isti put, a sada su spremni da naučeno dele. Sredinu za sportski rast i stručnost onih koji rade sa decom, Aleksandra je našla u Šapcu i KK „Taur“.

- Moj Klub mi jako važan jer su mi treneri i konji u tom klubu pružili nešto što nisam znala da ću imati, a to je želja i ljubav za takmičenjem i preponskom jahanju. Posle par godina treniranja u drugom klubu htela sam da napredujem ali tu nije bilo mogućnosti. Moji roditelji su znali da Šabac ima dugu tradiciju u konjičkom sportu i čuli smo da KK Taur tu tradiciju na pravi način neguje i od nas mladih jahača koji želimo više uspevaju da izvuku najbolje. Po dolasku u novi klub bila sam malo nepoverljiva ali topao doček od strane trenera i klupskih drugara me je uverio da sam na pravom mestu- izjavila je za „Glas Podrinja“ Aleksandra Stanojević.
T.Trifković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa